Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Träffa finalisterna till Årets IT-tjej 2015

0
0

Microsoft delar för tolfte året i rad ut priset Årets IT-tjej. Utmärkelsen premierar talangfulla tjejer som studerar IT med målet är att inspirera andra tjejer till en karriär inom IT-branschen. Årets finalister kommer från lärosäten över hela Sverige och har valts ut av en jury med representanter från Microsoft och Universum efter både nomineringar, caselösningar och personliga intervjuer.

Vinnaren av priset får en mentor på Microsoft, deltar på mässor och evenemang och kommer under sitt år som IT-tjej vara en förebild för andra tjejer med siktet inställt på IT-branschen.

På Microsoft är vi övertygade om att vi kommer att se mer från dessa talanger, så passa på att bekanta er med årets finalister:

 

Anna Henningsson

Anna studerar Civilingenjörsprogrammet i Teknisk Datavetenskap med inriktning Finansiell IT på Umeå Universitet. Hon har ett brinnande intresse för IT och jämställdhet.

Anna är en lysande förebild för andra IT-tjejer och har tidigare talat vid Next Ups kick-off samt under Skolvåren – där hon höll sitt föredrag "Hon som var dålig på matte" på temat skolutveckling. På Next Up pratade Anna om sitt intresse för IT och hur man kan göra branschen till ett intressant karriärs- och yrkesval för fler tjejer.

Vid sidan av studierna arbetar Anna på en spelbutik där hon inspirerar unga tjejer och killar till att spela tv-spel och att lära sig mer om datorer.

Följ Anna på Twitter:@annalysera

 

Mathilda Bjarnehed

Mathilda studerar Dataspelsutveckling – design på Högskolan i Skövde, där hon är en del av DONNA. Syftet med DONNA är att inspirerar fler kvinnor och få dem att välja en karriär inom spelutveckling.

Helt obekant för Microsoft är inte Mathilda som 2014 tilldelades Microsoft Game Camp Scholarship, då hon visat hög ambition och utvecklat spelet ”The Lunch Lady Simulator”.

För tillfället utvecklar Mathilda ett barnspel i samarbete med Doris Film. Spelet bygger på starka kvinnliga förebilder. Kombinationen av jämställdhet och spel är en hjärtefråga för Mathilda.

Följ Mathilda på Twitter:@mbjarnehed

 

Tilda Pentikäinen

Tilda studerar Civilingenjörsprogrammet i Informationsteknologi på Uppsala universitet. Ett av hennes mål är att få in fler tjejer i en annars ofta mansdominerande bransch – IT-branschen.

2013 startade Tilda ”Inspirationsdagarna”, ett event för nyblivna kvinnliga studenter på Civilingenjörsprogrammet i Informationsteknologi samt Datavetenskapsprogrammet. Under Inspirationsdagarna får studenterna chansen att bekanta sig med Uppsala universitet och träffa andra tjejer som redan läser programmen.

Tilda är en förebild för andra IT-tjejer som mentor för kvinnliga studerande och som medlem i jämställdhetsgruppen på Institutionen för Informationsteknologi. Förutom intresset för IT är crossfitt något Tilda brinner för, vilket bland annat resulterat i iOS appen Crossfit1477.

Följ Tilda på Twitter:@Tildatilda

Vinnaren av utmärkelsen Årets IT-tjej kommer att koras under Universum Awards på Berns i Stockholm den 11 mars.

För mer information om tävlingen kontakta:

Therese Thorstorp, Partner Business Evangelist på Microsoft.

Linnea Nilsson, Projektledare Årets IT-tjej på Universum.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images