Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Träffa finalisterna till årets Innovativa skolledarpris

0
0

 

Ingela Netz, Hanna Lindö och Susann Jungåker är finalisterna till årets Innovativa Skolledarpris. Juryn, bestående av representanter för Microsoft och Lärarförbundet, har valt ut tre kreativa skolledare som nu tävlar om priset. Priset delas ut under Lärarförbundets Skolledarkonvent och kommer att gå till en av finalisterna som använt teknik på ett innovativt och nyskapande sätt i sin verksamhet.

Microsoft har, gemensamt med Lärarförbundet, delat ut det Innovativa Skolledarpriset sedan 2011. Syftet med priset är att lyfta fram skolledare som driver ett hållbart skolutvecklingsarbete och använder sig av ny teknik på ett innovativt och genomtänkt sätt. Den 26 februari koras vinnaren under Lärarförbundets Skolledarkonvent. Konventet pågår mellan 26-27 februari i Lärarnas Hus i Stockholm.

Här är årets finalister

Susann Jungåkerär rektor på Mälardalens Tekniska Gymnasium i Södertälje, en fristående gymnasieskola som ägs av Scania och AstraZeneca. Hon har en lång erfarenhet av att driva och utveckla gymnasieskolor i Sverige och arbetar nu tillsammans med sina kollegor och lärare för att bygga upp någonting alldeles extra på Mälardalens Tekniska Gymnasium. Susann brinner för att sammanföra skolan med industrin, för att få lärare och elever att växa tillsammans.

Ingela Netzär ny som rektor på en ny skola, Igelstaskolan F-9 i Södertälje. Hon är en visionär med en tydlig idé och ett stort samhällsengagemang. Igelsta grundskola är en framtidsskapande skola; global, verbal och digital.

"Skolans verksamhetsidé betyder att vi vill rusta eleverna med kunskaper, erfarenheter och förmågor som gör dem globala, verbala och digitala", säger Ingela Netz.

Ingela är själv aktiv på sociala medier, hon twittrar, facebookar och har en blogg. Blogg: ingelanetz.wordpress.com, twitter: @thingelingela

Hanna Lindöär rektor för Kyrkenorumskolan, en F-6-skola i Stenungsund. Hanna är en tydlig ledare med en tydlig vision. Tillsammans med lärare och elever har hon genomfört ett medvetet och långsiktigt arbete med fokus på skolutveckling. Varje klass samt fritids har var sin blogg där de öppnar för insyn och delaktighet i skolans arbete. Hanna är övertygad om att "alla har något", det gäller bara att få chansen att framföra det.

Läs mer på Lärarförbundets hemsida.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images