Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Kostnadsfritt Office 365 för studenter, elever och lärare

0
0

Nu erbjuder Microsoft kostnadsfritt Office till elever, studenter, lärare och anställda på skolor och universitet inom ramen för det globala initiativet Office 365 ProPlus Benefit, som utöver Word, PowerPoint och OneNote även innehåller 1 TB lagringsutrymme i OneDrive for Business.

 

Två universitet som redan kommunicerat den glada nyheten till sina studenter är Stockholms universitet och Örebro universitet.Stockholms Universitets hemsidastår att läsa:

 

”Stockholms universitets IT-avdelning kan nu stolt erbjuda alla studenter vid Stockholms universitet ett kostnadsfritt Office 365-konto. Tack vare de avtal som universitetet har med Microsoft kan alla studenter fritt registrera sig för ett Office 365-konto"

  

Att Office 365 ProPlus Benefit blir tillgängligt för elever, studenter, lärare och anställda är en naturlig pusselbit i Microsofts ambition att göra det möjligt för alla att bli riktigt produktiva. När nu lärare och studenter har tillgång till samma program kan undervisning och samarbete ske mellan olika typer av enheter, oberoende av plats.

 

”Vi ser att på skolor och universitet – som på alla andra håll i samhället – blir man mer mobil och vill kunna sköta studier och arbete från en mängd olika typer av digitala enheter”, säger Joke Palmkvist, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft Sverige.

 

"Med Office 365 ProPlus kan man vara lika produktiv på sin dator, platta eller telefon; och alltid ha tillgång till senaste versionen av sitt arbete; tryggt lagrat i molnet”, säger Joke Palmkvist.

 

En lärare som redan använder Office 365 i sin undervisning är Elisabeth Nagy på Franska Skolan i Stockholm, nyligen utsedd till innovativ expertlärare.

 

"Tillsammans med mina elever utforskar jag OneNotes alla möjligheter steg för steg, så att de lär sig att organisera och dela både lärarinstruktioner och elevarbeten i retorikkursen. Vissa delar är öppna för alla och vissa delar är individuella med lösenord. När vi arbetar på det här sättet stödjer vi både undervisningen och inlärningsprocessen, med hjälp av kommentarer, självbedömning och kamratsvar. Att allt är samlat på ett ställe stödjer en kontinuerlig medvetenhet om status och framsteg. OneNote stöttar också vårt arbete med en av EUs nyckelkompetenser, nämligen digital kompetens", säger Elisabeth Nagy.

 

För att läsa mer om hur OneNote kan användas i utbildning, besök OneNoteforteachers.com eller OneNote for Education.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Victorias glädje: tredje barnet på väg!


Ingehild Lundgren


15-0 till bortalaget vid åtal för mordet på Blerim Kastrati


Tusentals besökare väntas till loppis


Benjamin Ingrosso om att vara gay


Martin Timells stora revansch efter skandalen


VUXEN Badrock Svart Allmänna


Hur gjuter du en poolgrund


”Det finns hjälp att få bara man vågar ta emot den”


Dödsfallsnotiser


Lyx och hotellkänsla på gästtoaletten – enklaste knepen


Fråga doktorn - Avsnitt 11


Eslövs AI lever farligt i superettan


Krysslösningar nr 44


Elin och Charles Lindleys stiftelse för behövande


Han är Sara Vargas hemliga pojkvän


Skolorna som skolkat från Matematiklyftet


Gjuta plintar – för grund på berg eller på slät mark


Snart dags för strömmingsmarknad i Åbo


Grisen Peggy ..