Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Kostnadsfritt Office 365 för studenter, elever och lärare

0
0

Nu erbjuder Microsoft kostnadsfritt Office till elever, studenter, lärare och anställda på skolor och universitet inom ramen för det globala initiativet Office 365 ProPlus Benefit, som utöver Word, PowerPoint och OneNote även innehåller 1 TB lagringsutrymme i OneDrive for Business.

 

Två universitet som redan kommunicerat den glada nyheten till sina studenter är Stockholms universitet och Örebro universitet.Stockholms Universitets hemsidastår att läsa:

 

”Stockholms universitets IT-avdelning kan nu stolt erbjuda alla studenter vid Stockholms universitet ett kostnadsfritt Office 365-konto. Tack vare de avtal som universitetet har med Microsoft kan alla studenter fritt registrera sig för ett Office 365-konto"

  

Att Office 365 ProPlus Benefit blir tillgängligt för elever, studenter, lärare och anställda är en naturlig pusselbit i Microsofts ambition att göra det möjligt för alla att bli riktigt produktiva. När nu lärare och studenter har tillgång till samma program kan undervisning och samarbete ske mellan olika typer av enheter, oberoende av plats.

 

”Vi ser att på skolor och universitet – som på alla andra håll i samhället – blir man mer mobil och vill kunna sköta studier och arbete från en mängd olika typer av digitala enheter”, säger Joke Palmkvist, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft Sverige.

 

"Med Office 365 ProPlus kan man vara lika produktiv på sin dator, platta eller telefon; och alltid ha tillgång till senaste versionen av sitt arbete; tryggt lagrat i molnet”, säger Joke Palmkvist.

 

En lärare som redan använder Office 365 i sin undervisning är Elisabeth Nagy på Franska Skolan i Stockholm, nyligen utsedd till innovativ expertlärare.

 

"Tillsammans med mina elever utforskar jag OneNotes alla möjligheter steg för steg, så att de lär sig att organisera och dela både lärarinstruktioner och elevarbeten i retorikkursen. Vissa delar är öppna för alla och vissa delar är individuella med lösenord. När vi arbetar på det här sättet stödjer vi både undervisningen och inlärningsprocessen, med hjälp av kommentarer, självbedömning och kamratsvar. Att allt är samlat på ett ställe stödjer en kontinuerlig medvetenhet om status och framsteg. OneNote stöttar också vårt arbete med en av EUs nyckelkompetenser, nämligen digital kompetens", säger Elisabeth Nagy.

 

För att läsa mer om hur OneNote kan användas i utbildning, besök OneNoteforteachers.com eller OneNote for Education.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Annika Karlsson och Magnus Danielsson har blivit föräldrar.


Laila Bagges vackra kärlekshyllning av Korosh


Därför tog det slut mellan Molly och Danny


Så skyddade Federleys mamma pedofilen


Så inleddes SVT-stjärnans otrohetsaffär


Oidentifierat nätverk


Nya Tider granskar mördad gängledare


Många ville ha ett skyddande stick


Han är Sara Vargas hemliga pojkvän


Martina Haag dömd för karateslaget


Benjamin Ingrosso om att vara gay


Lance Hedmans plötsliga kärlekskrasch


Bilder till mysteriestickning del 1!


Victorias stora oro för lille Oscar


Paolo Robertos hemliga lyxliv i Marbella


Korsordslösningar nr 34


Gratis Gullranka när man tar skott


Slutplädering i äggrättegången


Victorias glädje: tredje barnet på väg!


Man drunknade i Pargas