Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsoft för öppen källkod

0
0

Microsoft öppnar upp .NET för öppen källkod och alla plattformar samt lägger till nya funktioner för utvecklare i Visual Studio 2015, .NET 2015 och Visual Studio Online.

Microsoft förstärker sin inriktning mot öppen källkod och öppenhet mot alla plattformar genom att öppna hela server-stacken till .NET mot operativsystemen Linux och Mac OS. Microsoft släpper också en ny gratis version av Visual Studio, Visual Studio Community 2013 som gör huvudfunktionerna tillgängliga. Nyheten släpptes på Microsofts event Connect (); där betaversioner av Visual Studio 2015 och .NET 2015 visades.

Med miljarder av olika enheter på marknaden idag behöver utvecklare verktyg som jobbar mot flera olika enheter och operativsystem, säger S. Somasegar, Vice President Developer Division på Microsoft Corp. – Genom Visual Studio och .NET kommer vi att leverera en heltäckande lösning som gör det möjligt för utvecklare att bygga och managera applikationer till många olika enheter och operativsystem.    

Öppet, tillgängligt och alla plattformar

Microsoft har åtagit sig att leverera utvecklingsmiljöer som stöder utveckling till många plattformar. Nu tillhandahålls hela server-stacken till .NET som öppen källkod, inklusive ASP.NET, kompileraren till .NET, .NET:s Core Runtime, Framework och Libraries till utvecklare som nu kan bygga .NET till både Windows, Mac eller Linux. I implementationen kommer Microsoft verka nära de som jobbar med öppen källkod och ta emot bidrag till framtida förbättringar av .NET genom stiftelsen .NET Foundation

Ett starkt CLR på öppen källkod med alla plattformar öppnar enorma möjligheter att bygga stora serverbaserade system, säger Brian McCallister, CTO på Groupon. – Det här ger utvecklarna fler val att hitta bra verktyg att hitta en bra lösning på sitt problem. Jag ser mycket fram emot att ha tillgång till kvalitén i de virtuella maskiner och verktyg som CLR erbjuder utan att behöva bygga om hela vår infrastruktur för produktion för att kunna använda den!
Visual Studio till alla utvecklare

 • Visual Studio Community 2013 är en ny, fullvärdig gratis version av Visual Studio med alla egenskaper och tillägg. Versionen öppnar för utveckling på alla enheter och plattformar, för Webb- och Molntjänster för utveckling av applikationer till alla icke företagsutvecklare. Utvecklare kan börja med Visual Studio 2013 här.

Visual Studio 2015 och .NET 2015: bygg för alla enheter

 • Betaversionen av Visual Studio 2015 är utvecklat från grunden med stöd för iOS, Android och Windows för att göra det lätt för utvecklare att bygga applikationer och tjänster till alla enheter på alla plattformar.
 • För att ännu bättre stödja utveckling till alla mobila plattformar med .NET erbjuder Microsoft och strategiska partnern Xamarin enklare installation av Xamarin från Visual Studio och en gratis Xamarin Starter Edition som blir tillgänglig senare i år.
 • För Webbutvecklare som är intresserade av att bygga appar i molnet för mobila enheter har Microsoft dessutom släppt den slutliga versionen av Apache Cordova. Utvecklare kan börja med betaversionen av Visual Studio 2015 här.

Visual Studio Online: Agilitet och DevOps i molnet
Efter ett års förbättringar av tjänsten Visual Studio Online kommer nu nya möjligheter.

 • Release Management som tjänst, finns nu i betaversion, hjälper kunder att automatisera och managera uppgradering till nya versioner av applikationer utan att behöva sätta upp eller underhålla någon infrastruktur.
 • Installation av projekt i molnet, företag har fått det enklare och säkrare att sätta upp och konfigurera miljön för utveckling, test och produktion i Azure.
 • Visual Studio 2013 update 4
 • Update 4 innehåller flera förbättringar för högre produktivitet och nya funktioner. Ladda ned den och hämta mer information här.

Läs mer i bloggposten av S. Somasegar

I den engelska pressreleasen på Microsoft Corp News Center finns också länkar till:

 • Faktablad om nyheterna
 • Blogg av Brian Harry (Agile/DevOps djupdykning)
 • Blogg av Scott Hanselman (ASP.NET & Azure-relaterade nyheter)
 • Nedladdninglänkar

Presskontakt
Joakim Nordblom
08-4104 5556


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Återbruka din fåtölj & soffa! En massa inspiration!


Gitarrlektioner av erfaren gitarrlärare


Krysslösningar nr 23-24


Skarva Kirschstång


Av: Ulrika


Martin Timells stora revansch efter skandalen


Årets största kändisbröllop


Grundläggning på berg


Gjuta plintar – för grund på berg eller på slät mark


Dagiset Ejderdunet är anfallet av fåglar