Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Docker och Microsoft lanserar container-applikationer till alla plattformar

0
0

Microsoft och Docker Inc. meddelar att de inlett ett strategiskt partnerskap för att förse den öppna plattformen Docker med stöd för nya container-tekniker som kommer följa med leveranser av framtida versioner av Windows Server. Utvecklare och organisationer som vill utveckla container-applikationer med Docker kan använda antingen Windows Server eller Linux i samma ekosystem av användare, applikationer och verktyg.


I dag kräver företag ännu högre nivå på innovationer än tidigare och distribuerade applikationer ligger i framkant för att klara denna efterfrågan. Docker möter efterfrågan och ökar utvecklarnas produktivitet genom att använda angreppssättet containerisering. Det gör att ändringar i applikationskod går från utvecklingsmiljö till produktion på minuter och möjliggör ändringar i realtid.

– Att ha tillgång till styrkan i Windows Server gör att integreringen till Docker blir en enkel resa för alla i Dockers ekosystem. När vi formar ett gemensamt angreppsätt och användarinterface för att skapa containers och distribuerade applikationer kommer det skapa en våg av nya applikationer som kommer förändra alla organisationer i grunden, säger Salomon Hykes, Chief Technology Officer och grundare av Docker.

På Microsoft ser man flera fördelar med att integrera till öppna plattformar.

– Vi ser vikten av att kunna erbjuda flexibilitet till våra kunder när de vill utvecklas i en värld som kännetecknas av ”mobile-first cloud first”, säger André Henriksson, ansvarig för Cloud och Enterprise på Microsoft Sverige. – Den här flexibiliteten erbjuder vi redan genom förstklassigt stöd i vår snabbväxande plattform för molntjänster, Microsoft Azure. Vårt partnerskap med Docker förstärker vårt åtagande att skapa en öppen plattform som kännetecknas av valfrihet, där Windows Server och Linux tillsammans driver innovation av applikationer, säger André Henriksson.

Microsoft och Docker kommer kunna erbjuda en struktur för att bygga distribuerade applikationer över olika plattformar som kan driftas mycket snabbt och skalas globalt. 

– Tillsammans kan Azure och Windows Server lyfta Docker till en nivå som gör att företag kan ställa helt nya förväntningar på vad deras moln ska leverera, säger Ben Golub, VD på Docker.

Microsoft har sedan i juni kunnat leverera Docker Engine för Linux till sina Azure-kunder. Partnerskapet befäster samarbetet för att erbjuda större flexibilitet både till användare av Windows Server och Linux.

Mer information (på engelska)

Microsoft Azure blog post

Microsoft Open Technologies blog post

Docker blog post


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images