Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Historisk lansering för MSN i Sverige

0
0

Nya MSN kombinerar innehåll från mer än 1000 svenska och internationella publicister med tjänster från Microsoft och externa aktörer. Den nya portalen har byggts om från grunden och är helt molnbaserad och mobilanpassad för att leverera innehåll och tjänster till användare – oavsett enhet, oavsett plats.

Det är en historiskt stor lansering, den största på 19 år, och tillsammans med en rad ledande publicister gör vi MSN mer levande och personligt än någonsin tidigare. Du som användare får en skräddarsydd upplevelse oavsett plattform, säger Peter Holmlund, Nordisk direktör för MSN på Microsoft

På portalen finns smidig tillgång till Microsofts egna tjänster, som Skype, Outlook.com, Office 365 och OneDrive. Men även tredjepartstjänster som Facebook, Twitter och Gmail finns integrerade på nya MSN. Alla tjänster finns tillgängliga via molnet och innebär att nya MSN är den största utrullningen på molnplattformen Microsoft Azure någonsin.

Det är kul att samarbeta med en så stor aktör som Microsoft. Att vårt material finns på nya MSN gör att vi når ut till fler läsare med våra nyheter, både i mobilen och på desktop, säger Linnea Jonjons, Utvecklingsredaktör på Metro

Bland innehållsleverantörerna finns stora svenska aktörer som Metro, Egmont Publishing och Affärsvärlden, såväl som internationellt erkända leverantörer som t.ex. CNN, New York Times och The Guardian. Arbetet med svenska innehållsleverantörer sker löpande och under hösten presenteras flera nya samarbetspartners.

Den nya inriktningen för MSN tillsammans med vårt unika innehåll tror vi ger oss möjlighet att nå ännu fler. Vår paroll är ”We Bring Stories to Life” och det ska vi göra tillsammans med Microsoft framöver, säger John Severinson, Digital Chef på Egmont Publishing

MSN har varje månad över 450 miljoner besökare från 50 länder som nu får en ny och bättre upplevelse. Förutom nya MSN lanserar vi även nya appar till Windows och Windows Phone 8.1 för att göra det enklare än någonsin att komma åt innehåll och tjänster. Under hösten släpps nya MSN-appar även till iOS och Android.

Följande innehållsleverantör finns med från början: Affärsvärlden, Arla, Auto Motor Sport, Bandysverige, Basketsverige, Feber, Fotbolldirekt, Gaffa, Golfing, Hockeysverige, Improveme, Key TV, King, Manolo, Metro, Recept.se, Reseguiden.se, Rouxbe, Stoppa Pressarna, Svenska Fans, Teknikens Värld, TT Nyhetsbyrån, Utb by Content, Vagabond och Viktklubb.

Läs mer på Microsoft-bloggen.

För mer information kontakta:
Peter Holmlund
Nordisk direktör för MSN på Microsoft
peter.holmlund@microsoft.com 
070-926 61 61


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Lotta Lundgren går vidare utan Erik Haag


Viktor Frisk avslöjar sanningen om trekanten


Comhem vs Telenor i Stockholm


Tusentals besökare väntas till loppis


Krysslösningar nr 38


Han är Sara Vargas hemliga pojkvän


Gjuta plintar – för grund på berg eller på slät mark


Grundläggning på berg


Hur gjuter du en poolgrund


Snart dags för strömmingsmarknad i Åbo