Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Finnair flyttar till molnet med Office 365 - kapar kommunikationskostnader med 15 procent

0
0

Finnair, världens femte äldsta flygbolag, har det senaste årtiondet överlevt pressade priser och ökad konkurrens genom att anpassa sig och utveckla arbetsprocesserna. Med personal utspridd över världen på kontor, flygplatser och flygplan ökar behovet av informations- och kommunikationsteknik som samordnar personalstyrkan och skapar en teamkänsla. För att lyckas implementerar de Office 365 som kommunikationsplattform för koncernen.

”Med Office 365 reducerar vi kostnaderna samtidigt som vår portfölj med kommunikationsverktyg utökas. Anställda tar mer välgrundade och informationsbaserade beslut, löser problem snabbare och har samtidigt en gemensam plattform för idéer", säger Kari Hänninen, Arkitekt, Corporate Information Management, Finnair.

Att äga och driva sina egna servrar var också både dyrt och tidskrävande för Finnair samtidigt som IT-service är ett grundläggande verktyg för både de anställdas och kundernas upplevelse.

“Vi körde ett litet pilotprogram för Google Docs, men alla anställda använder Office och det fungerade inte så bra med Google, plus att vi inte var nöjda med prismodellen”, säger Hänninen. "Microsoft har en betydligt starkare företagslösning med bättre support, en övertygande beräkning av totalkostnaden, och en mer innovativ lösning."

Förutom att medarbetarna kommer varandra närmre och internkommunikationen förbättras har de ekonomiska vinsterna en stor betydelse. I jämförelse med det tidigare systemet sänker Finnair sina kostnader med 15 procent över en sexårsperiod med hjälp av Office 365.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images