Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

100 gymnasieelever tävlar i kreativt tänkande med Microsoft och Ung Företagsamhet

0
0

På fredag den 29 augusti träffas 100 gymnasieelever för att tävla i kreativt tänkande på ett Innovation Camp med Microsoft och Ung Företagsamhet. På tolv timmar ska de hitta lösningen på ett problem. Laget med den bästa lösningen vinner 15 000 kr. 

Innovation Camp är en lagtävling som går ut på att presentera en innovativ och genomförbar lösning på ett verkligt problem. Tävlingen ska träna upp elevernas samarbetsförmåga, handlingskraft och lust att leverera lösningar under tidspress.

- Det är en fantastisk möjlighet för eleverna att få jobba med ett världsledande teknikföretag som Microsoft, lösa riktiga utmaningar, och få återkoppling på sina idéer från en professionell jury, säger Cecilia Nykvist, vd på Ung Företagsamhet.

Ung Företagsamhet är en utbildningsorganisation som jobbar med entreprenörskap i skolan. Just nu är det många elever på gymnasiet som funderar över vilken affärsidé de ska satsa på i sitt UF-företag. Att driva UF-företag innebär att som gymnasieelev under ett läsår driva, utveckla och avveckla ett företag som en del av sin gymnasieutbildning. Tillsammans med Microsoft arrangerar Ung Företagsamhet Innovation Camps som ytterligare en metod för att utveckla elevers kreativitet.

De 100 eleverna kommer från olika IT-gymnasium i Stockholmsområdet och träffas på Microsofts svenska huvudkontor i Akalla.

 Under 12 timmar genomför laget följande moment:
• Brainstorming och idégenerering
• Analys och faktainsamling av sina idéer
• Projektplan och konkritisera lagets lösning
• Presentation av lösning inför en jurygrupp

Läs mer om Innovation Camp här!

Vill du besöka Innovation Camp, har frågor eller vill göra en intervju, kontakta Kajsa Villman, kommunikationsansvarig på Ung Företagsamhet i Sverige. Tel: 072-712 98 42, E-post: kajsa.villman@ungforetagsamhet.se 
 
Läs mer om Microsofts satsning Youth Spark här!


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images