Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

STING och Microsoft Ventures samarbetar för att gynna startup-företag i Stockholm

0
0

Microsoft Ventures och STING (Stockholm Innovation & Growth) inleder ett samarbete för att ge STING-bolagen tillgång till teknik och och mentorskap. Samarbetet kommer att hjälpa startups i ett tidigt stadium att bygga och lansera sina företag.Therese Thorstorp

Microsoft Ventures uppdrag är att skapa samarbeten med organisationer som STING för att hjälpa entreprenörer att bygga företag i världsklass. Genom att utnyttja det unika utbudet av erfarenhet, kompetens och resurser kan Microsoft ge direkt stöd till det bästa av den globala startupscenen.

"Nästa generation av innovativa produkter och tjänster utvecklas i världens alla hörn" säger Therese Thorstorp, Audience Marketing Manager på Microsoft. "Starka samarbeten krävs för att skapa lokala ekosystem som gynnar entreprenörskap och hjälper unga företag att utnyttja en växande global marknad. Vi ser fram emot att arbeta med STING och att hjälpa startup-företag i Stockholm att växa."

Genom Microsoft Ventures kommer STING-bolagen tillhöra Bizspark och får därför tillgång till Microsofts senaste teknik som t.ex. molntjänsten Microsoft Azure. De får också tillgång till utvecklingsverktyg, rådgivning och mentorskap från både teknik- och affärsexperter.

”Microsoft Ventures kommer att bli en fantastisk resurs för våra entreprenörer. De kommer att dra stor nytta av den expertkunskap som finns inom företaget när det gäller IT-trender och teknik. Vårt samarbete kommer att underlätta STING-bolagens utveckling och framgång”, säger Pär Hedberg, grundare och VD på STING (Stockholm Innovation & Growth).

Om STING
STING är ett ekosystem för innovativa startups i Stockholm och erbjuder nystartade teknikbolag omfattande stöd inom affärsutveckling, finansiering, rekrytering och nätverk. STING bidrar till Sveriges framtida storföretags utveckling genom att hjälpa dem att växa och konkurrera internationellt. Läs mer på http://www.stockholminnovation.com.

Om Microsoft Ventures
Microsoft Ventures är ett globalt initiativ för att hjälpa entreprenörer att bygga framgångsrika företag. Vi arbetar med startups i varje skede av mognad för att ge verktygen, resurserna och erfarenheten som de behöver för att lyckas. Initiativet är brett, och omfattar ett program med acceleratorer och finansiering. Vårt tillvägagångssätt hjälper startups skala sin verksamhet, ta fram innovativa tjänster på marknaden och nå nya kunder. Läs mer om Microsoft Ventures på www.microsoftventures.com.

För mer information, vänligen kontakta:

Jill Lindström
Director of Marketing & Communications
STING (Stockholm Innovation & Growth)
Tel: 072-213 14 22
E-post: jill.lindstrom@stockholminnovation.com

Therese Thorstorp
Audience Marketing Manager
Microsoft AB
Tel: 070-826 60 37
E-post: therese.thorstorp@microsoft.com    


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images