Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Artikel 29-gruppen ger stöd åt Microsofts molntjänster

0
0

För några dagar sedan beslutade Artikel 29-gruppen, som samlar de 28 nationella Datainspektionerna inom EU, efter en omfattande granskning att Microsofts avtal och leverans av molntjänster är i linje med EUs strikta datalagstiftning. Detta betyder att Microsoft är det första och hittills enda företag som får detta stöd. Beslutet är betydande för företag och organisationer av alla storlekar i Sverige, Europa och världen som vill vara säkra på att deras information hanteras säkert.

 

Microsofts General Counsel and Executive Vice President Brad Smith postade nyligen en bloggpost där han kommenterar den senaste utvecklingen inom personuppgiftshantering för molntjänster.

 

Mathias Strand, chefsjurist på Microsoft AB, välkomnar Artikel 29-gruppens beslut.

 

- Det bekräftar det långsiktiga och medvetna arbete vi drivit under flera år för att säkerställa att våra avtal har den funktionalitet som krävs. Vi är den enda leverantör som nu fått en sådan bekräftelse, säger Mathias Strand.

 

- Beslutet visar att svenska företag, myndigheter, kommuner, landsting och skolor kan känna sig trygga med att Microsoft gör det möjligt för dem att uppfylla den svenska och europeiska lagstiftningen kring personuppgiftshantering, säger Mathias Strand.

 

Artikel 29-gruppens stöd omfattar molntjänsterna Microsoft Azure, Office 365, Windows Intune och Microsoft Dynamics.

 

För mer information:

Mathias Strand, chefsjurist Microsoft Norden och Benelux, 073-408 56 88, mathias@microsoft.com

Jenny Spets Wojarski, PR-chef Microsoft AB, 073-408 29 42, jspets@microsoft.com


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images