Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsoft samlar nästa generations svenska spelutvecklare

0
0

Idag samlas nästa generations svenska spelutvecklare på Microsoft Game Camp Sweden. Tillsammans med erfarna mentorer ska 125 spelutvecklingsstudenter i Skövde utveckla nya spel och dela med sig av sina erfarenheter.

Microsoft Game Camp Sweden är ett samarbete mellan Microsoft och Sweden Game Arena som drivs av Gothia Science Park, Högskolan i Skövde och Skövde kommun. Under sex månader ska 125 studenter som läser spelutveckling i Skövde arbeta tillsammans med erfarna mentorer från svenska spelstudios för att utveckla spel för Microsofts ekosystem, på plattformarna Xbox One, Windows 8 och Windows Phone.

- Mentorerna som valt att engagera sig i Microsoft Game Camp Sweden kommer från framgångsrika svenska spelstudios som Mojang, Paradox Interactive, Coffee Stain Studios, Zoink Games, Planeto och Frictional Games, säger Sebastian Badylak, Producer på Sweden Game Arena

Microsoft Game Camp Sweden inleds idag med en inspirationsdag för både studenter och mentorer. Under dagen kommer bland annat Josef Fares och Tom Miller att inspirera nästa generations spelutvecklare. Josef Fares arbetar både med film och spel, han ligger bland annat bakom det prisbelönta spelet Brothers: A Tale of Two Sons. Tom Miller är utvecklingsexpert för Xbox One på ID@Xbox, Microsofts initiativ för oberoende spelförläggning till Xbox One.

- Med många framgångsrika spelföretag är Sverige ett ledande spelutvecklingsland. Vi tycker det här är jätteroligt och vill bidra till branschens fortsatta utveckling och tillväxt. Vi är övertygade om att Microsoft Game Camp Sweden är en ypperlig plattform för kunskapsutbyte mellan näringsliv och utbildning, säger Peter Zetterberg, Initiativansvarig Microsoft Game Camp Sweden

Per Strömbäck, talesperson för Dataspelsbranschen i Sverige, modererar dagen. Förutom inspirerande föreläsningar och uppstart av initiativet inviger Sweden Game Arena sitt nya Game Camp Lab. En studio för utvecklare med hårdvaruplattformar från Microsoft. 

Microsoft Game Camp Sweden börjar idag och pågår till den 2 oktober då alla studenter visar upp sina spel på Sweden Game Conference. Representanter från spelmotorn Unity är på plats och delar ut pris till bästa spel. Av studenterna som engagerar sig i Microsoft Game Camp Sweden tilldelas ett stipendium till ett lag på 90 000 kronor. Stipendiet delas ut i samband med en uppföljande inspirationsdag den 5 juni.

För mer information besök Microsoft Game Camp Swedens hemsida

Här hittar du pressbilder, program och övrigt underlag

För mer information kontakta gärna,

Åsa Nygren
Marknadschef för Development och Platform Evangelism
asa.nygren@microsoft.com 
073-408 27 61

Sebastian Badylak
Producer Sweden Game Arena
sebastian.badylak@gsp.se
070-391 89 77


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images