Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Makalösa föräldrar inför Jobba hemma-dagen: Målstyrda föräldrar är bra föräldrar

0
0

Möjligheten att vi kan jobba var som helst påverkar våra liv. Men det krävs en hel del av chefen och företagets ledarskap för att människor och föräldrar ska må bra och orka jobba flexibelt i dagens arbetsliv. Sveriges Makalösa Föräldrar är för tredje året med som en av nästan 100 deltagande företag och organisationer i Jobba hemma-dagen som äger rum den 26 mars.

Att arbeta flexibelt innebär stora fördelar för de som behöver kunna vara flexibla både vad gäller tid när man arbetar och på vilka platser man arbetar, som till exempel föräldrar. Men det krävs en hel del av de företag, samt såväl chefer som medarbetare, som arbetar med flexibelt arbetssätt. Det krävs att hela organisationen och kulturen är med på vilka regler och riktlinjer som gäller. Att det till exempel inte handlar om att chefen förväntar sig svar på mail inom en halvtimme, framför allt inte klockan 23 på kvällen.

Att vara arbetande förälder idag kan vara enklare och svårare. Enkelt för att ny teknik finns och att företag och organisationer verkligen litar på att medarbetare jobbar enligt uppsatta mål. Svårare då man missbrukar det faktum att många av oss är uppkopplade hela tiden och då förväntas svara i realtid.

"Målstyrd arbetstid ger dig som arbetstagare, frihet att inom rimliga gränser själv styra upp dina arbetsuppgifter. Det ställer dock stora krav på din chef och den organisation du jobbar i. Tanken är inte att du som förälder ska vara ständigt uppkopplad. Tanken är att det är du som ska styra din dag, efter dina förutsättningar och behov," säger generalsekreterare Sophia Lövgren på Makalösa Föräldrar.

Den 26 mars arrangeras Jobba hemma-dagen för tredje gången och syftet är att belysa fördelarna med att jobba hemma ibland. Att en mer flexibel syn på arbetet har fördelar för såväl medarbetare, arbetsgivare som miljön.

För mer information kontakta:
Sophia Lövgren, generalsekreterare på Makalösa Föräldrar, mail: gs@makalosa.org, tel: 0702-023010

Om Makalösa Föräldrar   
Sveriges Makalösa Föräldrar verkar för att stärka och synliggöra gruppen ensamstående föräldrar och därigenom förbättra villkoren för dem och deras barn. Ur ett jämställdhetsperspektiv bedriver organisationen utåtriktad verksamhet genom att belysa, bevaka och driva frågor av intresse för ensamföräldrar och deras barn, fungera som remissinstans i frågor som rör gruppen, samla kunskap och initiera ny forskning om ensamföräldrar och deras barn, stödja nya och befintliga projekt och arbetsmetoder som stärker gruppen och samordna och förmedla kontakter och kunskap mellan ensamföräldrar, samt olika nätverk och föreningar för ensamföräldrar.

Om Jobba-Hemma-Dagen
Jobba hemma-dagen äger rum den 26 mars 2014 och är ett initiativ från Microsoft som manifesterar fördelarna med flexibelt arbete. Deltagare i Jobba hemma-dagen har en gemensam tro på att arbete inte är en plats man går till utan något man gör. Flexibelt kontorsarbete har fördelar för såväl företag som medarbetare – det ger ökad produktivitet och enklare vardag. För att attrahera rätt medarbetare idag och i framtiden, krävs en flexibel syn på arbete.

http://www.microsoft.com/sverige/dna/jobba-hemma-dagen/

http://www.facebook.com/Jobbahemma


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Victorias glädje: tredje barnet på väg!


Ingehild Lundgren


15-0 till bortalaget vid åtal för mordet på Blerim Kastrati


Tusentals besökare väntas till loppis


Benjamin Ingrosso om att vara gay


Martin Timells stora revansch efter skandalen


VUXEN Badrock Svart Allmänna


Hur gjuter du en poolgrund


”Det finns hjälp att få bara man vågar ta emot den”


Dödsfallsnotiser


Lyx och hotellkänsla på gästtoaletten – enklaste knepen


Fråga doktorn - Avsnitt 11


Eslövs AI lever farligt i superettan


Krysslösningar nr 44


Elin och Charles Lindleys stiftelse för behövande


Han är Sara Vargas hemliga pojkvän


Skolorna som skolkat från Matematiklyftet


Gjuta plintar – för grund på berg eller på slät mark


Snart dags för strömmingsmarknad i Åbo


Grisen Peggy ..