Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Office 365 växlar upp

0
0

Niklas Danell, produktmarknadschef för Office 365, gästbloggar om nya funktioner i molntjänsten Office 365.

Över hela världen tar allt fler användare steget till Office 365. Vi är väldigt stolta över det förtroende ni visar för oss, inte minst här i Sverige. Särskilt kul är det att så många Svenska organisationer väljer att använda Office 365 eftersom det är en molntjänst som alltid kommer göra att er organisation ligger i framkant. Med den höga it-mognad som Sverige faktiskt har så kan vi verkligen påverka utvecklingen i molnet.

Jag, och flera andra hos oss, har kontinuerliga diskussioner med IT-ansvariga hos svenska organisationer för att få förslag på förbättringar i tjänsten. En mängd av dessa nyheter kommer att lanseras under vår stora konferens i SharePoint som går av stapeln nästa vecka. Men innan dess så vill jag, med denna bloggpost, lyfta några nyheter som vi släppt de senaste månaderna som är helt fokuserade på informationssäkerhet.

Jag vill inte att dessa ska försvinna i bruset runt allt nytt ”coolt” som släpps nästa vecka.

Det är främst tre nya funktioner som jag vet att majoriteten av organisationer vill ha, men många inte haft ork att sätta upp tidigare som jag vill säkerställa att ni har koll på. Det handlar om säker signering direkt i Office,möjligheten att skicka krypterade mejl till alla och multifaktors autentisering. Tre funktioner som alltså kopplas på direkt i Office 365 och är tillgängliga för organisationer från 1 till 100 000-tals anställda.

Säker signering direkt i Office

Tidigare i februari inledde vi ett samarbete med DocuSign för att underlätta digital signering via eSignature, direkt i Office 365. Tjänsten eSignature används redan idag av över 48 miljoner användare och kommer fungera i Outlook, Word, SharePoint Online och SharePoint Server 2013. Användare kommer på ett säkert och enkelt sätt signera dokument och avtal direkt i Office 365. Alla dokument lagras i OneDrive och administreras på ett enkelt sätt. Lösningen gör att vi som användare sparar tid och pengar vilket främjar vår produktivitet. DocuSign kommer visa upp sin Office 365-lösning i samband med SharePoint-konferensen i Las Vegas tidigt i mars och då kommer även appen att lanseras.

Läs mer om DocuSign och vårt samarbete

Skicka krypterade mejl till vem som helst

Både företag och organisationer har efterfrågat en säker lösning för att skicka viktiga dokument. Det har bland annat handlat om banker, advokatbyråer och konsultföretag som vill skicka dokument på ett säkert sätt. I november berättade vi om vår krypteringslösning, och i dagarna gjorde vi den tillgänglig för Office 365-användare över hela världen. Krypteringslösningen gör det möjligt att skicka viktiga dokument till alla e-postklienter. Oavsett om det handlar om Outlook.com, Yahoo, Gmail, Lotus Notes eller annan e-postklient. För att kunna utnyttja tjänsten krävs ett abonnemang på Azure Rights Management som ingår i Office 365 Enterprise E3 och E4 men säljs även separat för cirka 15 kronor per användare.

Läs mer om hur du meddelandekrypterar i Office 365   

Autentisering för säkrare användning  

En annan funktion jag vill lyfta fram är att vi kommer möjliggöra multifaktors autentisering i en stor del av våra tjänster. Det är ett naturligt steg i att göra våra tjänster ännu tryggare att använda. Efter en vanlig inloggning, får användaren göra ytterligare en autentisering via ett telefonsamtal, SMS eller en app i telefonen. Lite längre fram kommer multifaktors autentisering integreras med Outlook, Lync, Word, Excel, PowerPoint, Powershell och OneDrive för Företag.

Läs mer om multifaktors autentisering och vad det kan göra för dig

Men som sagt, detta är bara några av alla de nya funktioner vi adderat till Office 365 under det senaste året. Om några veckor återkommer jag med mer information om hur ni kan dra nytta av de nya funktionerna som släpps i Las Vegas. Om du vill läsa mer om säkerheten i Office 365, rekommenderar jag Office 365 Trust Center.

Kontakta mig gärna om du har några frågor om Office 365 eller om ni har idéer på funktionalitet som ni skulle vilja ha i er organisation. Skicka ett mejl till niklas.danell@microsoft.com eller kontakta mig på Twitter @NiklasDanell.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Victorias glädje: tredje barnet på väg!


Benjamin Ingrosso om att vara gay


Fråga doktorn - Avsnitt 11


Tusentals besökare väntas till loppis


Krysslösningar nr 38


Martin Timells stora revansch efter skandalen


VUXEN Badrock Svart Allmänna


Hur gjuter du en poolgrund


”Det finns hjälp att få bara man vågar ta emot den”


Kondition i paddocken