Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsoft träffar framtidens it-tjejer på DataTjej 2014 i Linköping

0
0

Årets konferens, DataTjej 2014, arrangeras på Linköpings Universitet mellan den 6-8 februari 2014. Microsoft är huvudsponsor och kommer att vara på plats för att dela med sig av kunskap under dagarna. Microsoft ser nyttan i att finna duktiga och drivna kvinnor och lyssna på vad som eftersöks och saknas på dagens arbetsmarknad.

Microsoft sponsrar konferensen DataTjej 2014 för att uppmunta unga kvinnor att inleda karriärer inom it. Genom att närvara på konferensen träffar man flera duktiga och drivna it-kvinnor samt får en chans att visa upp vad Microsoft har att erbjuda som arbetsgivare. 

- Vi hoppas att de kvinnor som vi träffar ska vilja jobba hos oss. Vi vill självklart berätta om vilken rolig och spännande arbetsplats Microsoft är. Det senaste året har vi vunnit priser som ”Great Place to Work” och ”Sveriges Snyggaste Kontor, säger Debora Majors, Personal- och HR-representant på Microsoft.

År 2004 grundade Microsoft, The Microsoft Academy for College Hires (MACH). MACH är ett karriärs-utvecklande program som är designat för att rekrytera och anställa toppstudenter inom en rad olika områden. Målet är att gemensamt bygga vidare på personens talang genom utbildning och mentorskap. Till skillnad från andra liknande program så placeras man direkt in i utmanande roller med specifikt framtagna utvecklingsplaner.

- Vi behöver visa för framtidens it-kvinnor att vi är en plats för dem att verka och utvecklas i. Vad vi behöver göra är att lyssna på hur dessa kvinnor ser på marknaden och vad de söker hos sina framtida arbetsgivare, säger Debora Majors.

Från Microsoft kommer förutom Debora Majors även Erik Werner och Helena Mischel. Erik och Helena kommer att hålla en presentation på konferensen om ”Allt du behöver veta om Microsoft – (och lite till). Erik Werner är Service Delivery Manager på Microsoft och Helena är Account Executive på Microsofts Public Education Sector.

Med följer även Nena Stojova, som rekryterades i MACH-programet under förra årets Datatjej konferens. 

För mer information, vänligen kontakta
Debora Major, +46 708 266026,
demajo@microsoft.com


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Prinsessan Madeleine kände till otroheten


Nya okända nakenbilder på prinsessan Sofia chockar hovet


Bildbeviset: Elin sover hemma hos Paolo Roberto


Arkitekturens pärlor - Avsnitt 20


Mercedes nya mål: Bara sälja elbilar från 2030


Benjamin Ingrosso om att vara gay


FAQ laga begränsningskabel


Han är Sara Vargas hemliga pojkvän


Grundläggning på berg


Victorias glädje: tredje barnet på väg!