Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Receptet från Polfärskt bröd - Lägg IT i molnet och få jobbet gjort oavsett plats

0
0

Polfärskt Bröd levererar bröd från sina 24 distributionscentraler till över 3 000 butiker över hela Sverige. Företaget har valt Office 365 så att användarna kan arbeta i systemet oavsett tidpunkt och plats. Användarna kan nå sina dokument från vilken uppkopplad dator, surfplatta eller smart telefon som helst. Office 365 ger dessutom mer utrymme för lagring av filer och e-post än vad man hade tidigare. Förutom de kontorsprogram man har använt tidigare ger Office 365 ny funktionalitet med bland annat Lync och onlinelagringstjänsten SkyDrive.

 – Både Lync och SkyDrive blir en viktig del av vår framtida mobila IT-plattform. Dessa funktioner kommer att bidra till effektiviseringar av verksamheten och en ännu mer motiverad säljkår, säger David Prochazka, IT-koordinator på Polfärskt bröd. Med Lync kan medarbetarna ha videomöten, chatta och dela filer och presentationer.

Vi har planer på att implementera vår telefonfunktion i Lync. Vi har precis börjat använda Lync, så vi befinner oss än så länge på ett tidigt stadium, säger David Prochazka.

Nästa steg i molnsatsningen

I butikerna tar Polfärskt bröd hand om hyllorna och ser till att det alltid finns färskt bröd där. Brödsäljarna använder en handdatorapplikation i butikerna för att hantera order och returer. För närvarande håller företaget på att utveckla en ny applikation för att hantera processen. Den ska ligga i Microsofts molnplattform Windows Azure.

 – Vår verksamhet kommer att bli alltmer molnbaserad. Det är rätt väg för oss att gå. Office 365 är den första byggstenen för vår framtida IT-plattform, säger David Prochazka.

Läs mer om Polfärskt bröds resa till molnet här.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images