Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Studenter får fri tillgång till den senaste Office-versionen med Student Advantage

0
0

Från den 1 december 2013 kommer de 35 000 skolor i världen som har licensavtal för  Office 365 ProPlus eller Office Professional Plus för sina anställda kunna erbjuda sina studenter fri tillgång till den senaste Office-versionen med Student Advantage.

Student Advantage är ett nytt erbjudande till studenter som ger dem tillgång till den senaste versionen av Office både i skolan och hemma. Studenterna kommer därmed att få tillgång till Office-verktyg var som helst, när som helst och i praktiskt taget från vilken enhet som helst för att vara så produktiva som möjligt under sin studietid.

Redan idag så är tjänsterna från Exchange, Lync och SharePoint i Office 365 kostnadsfria för studenter och lärare. Det gör att de kan arbeta med sina uppgifter i delade samarbetsytor, ta gemensamma anteckningar i OneNote och ha klasser via webbmöten. Nu erbjuder Microsoft även Office-klienten utan kostnad till studenterna genom Student Advantage. Det innebär att studenterna kan installera den senaste klientversionen av program som Word, PowerPoint och Excel och använda var de än befinner sig.

-  Studenterna använder Office varje dag i sitt skolarbete och för andra aktiviteter som är viktiga för dem. Office hjälper inte bara eleverna att hålla ordning och få jobbet gjort utan utvecklar samtidigt kompetens som kommer att krävas när de kliver in i arbetslivet, säger Niklas Danell, Produktchef för Office 365 på Microsoft Sverige.

Kunskaper i Office är högt efterfrågat på arbetsmarknaden

På Microsoft är vi övertygade om att teknik och IT spelar en viktig roll i att förbereda studenterna för ett framtida yrkesliv. En ny undersökning från IDC visar att arbetsgivare ställer krav på välbalanserad kompetens hos sina framtida medarbetare. 

Det framgår i undersökningen att Microsoft Office är den programvara som rankas högst av arbetsgivare vad gäller efterfrågad kompetens. Ingen annan programvara dyker upp som någon av de 20 viktigaste kunskaperna som identifierats i undersökningen.

- Vi är glada att kunna erbjuda Student Advantage. Studenterna kommer att ha tillgång till en Office-klient som uppdateras varje månad, alltså kommer de alltid att arbeta med det bästa som finns på marknaden. Hos deras framtida arbetsgivare så har en fjärdedel redan flyttat över till Office 365 och förväntar sig att deras nyrekryteringar skall kunna använda verktygen optimalt. Det är alltså viktigt att våra studenter inte halkar efter och jobbar med gammal teknologi, säger Niklas Danell.

Läs mer om Student Advantage och IDC:s undersökning här

 

För mer information, vänligen kontakta

Niklas Danell
Produktchef Office 365
Tel: 0734-08 32 40
E-post: niklas.danell@microsoft.com


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images