Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Vi bidrar till IT-branschens förändring

0
0

I dagens DN skriver Jan Gulliksen, ordförande i regeringens Digitaliseringskommission, att vi är för få kvinnor i IT-branschen. Det är en dyster bild han målar upp, och han har rätt: vi vill ha sällskap av fler!

Vi på Microsoft arbetar aktivt med att öka jämställdheten i vårt företag, och vi är stolta över att vi kommit en bit på vägen, vår totala andel kvinnor är 31 procent och vår ledningsgrupp består till 36 procent av kvinnor. Vi arbetar kontinuerligt för att öka andelen kvinnor även inom de områden där vi ligger lägre. För vår målsättning är att organisationen ska spegla omvärlden fullt ut.
 
Vi tror på att mångfald och olikhet i personalstyrkan berikar organisationen och affären. Genom en bra blandning i den samlade personalstyrkan uppnår man en högre kreativitet och vi ser också att diversitet medför en ökad respekt och kunskap om olika förutsättningar och behov. Behov och förutsättningar som återspeglar sig i alla våra affärer på olika sätt, oavsett om vi arbetar med ett partnerföretag, ett sjukhus eller med tillverkningsindustri.

Att ha en jämställd personalstyrka handlar om vår framgång som företag. Vi vill anställa de mest kompetenta medarbetarna, och vi vet att talang inte är genusbundet. Microsofts rekryteringsbas måste således förbli bred för att vi ska kunna bli bättre. Sedan flera år tillbaka arbetar vi, och flera av våra partners, med att tidigt inspirera och väcka intresset för IT och teknik hos unga, svenska tjejer för att de senare ska söka sig till tekniska och naturvetenskapliga utbildningar. Bland annat jobbar vi med Digigirlz, som riktar sig till högstadietjejer, och Årets IT-tjej, som lyfter fram engagerade tjejer som läser vid en IT-utbildning på högskolenivå.

När vi läser om hur Gulliksen beskriver den nördbild och de fördomar som präglar vår bransch så känner vi oss trots allt väldigt lyckligt lottade, för vi arbetar på ett företag som är välkomnande och fantastiskt roligt att arbeta på. Som kvinna.

Catharina Ljungberg, affärsområdeschef för Microsofts konsumentprodukter
Anita Arkéus-Åsheden, ansvarig för kund- och partnerupplevelsen
Eva Fors, affärs- och marknadsdirektör Microsoft Sverige
Eva Pethrus, ansvarig för partnerskap i lärande
Atefeh Sebdani, partner säljstöd
Marie Ygge, affärsområdeschef offentlig sektor
Anne-Marie Andric, HR-chef
Sabina Rasiwala Hägglund, marknadschef Microsoft Sverige
Therese Thorstorp, ansvarig studentsamarbeten/next generation
Åsa Nygren, marknadsansvarig Windows konsument
Eva-Mia Westergren, produktchef Windows
Maria Green, försäljningschef molntjänster
Joke Palmkvist, affärsområdeschef Education
Louise Leo, Kommunikationschef Productivity
Beda Grahn, affärsområdesansvarig Small and Medium Businesses
Anna Ström, chef telekom och Windows Phone
Anna Averud, marknadschef Development och Platform Evangelism
Catarina Lindahl, säljchef globala kunder
Maria Pimenta, partnerstrategiansvarig
Charlotte Johansson, partner marknadschef
Emelie Ekblad, produktchef Unified Communications
Susanne Erkenmark, partnerstrategiansvarig


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images