Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsoft lanserar tjänst för webbutvecklare och sajtägare

0
0

Idag lanserar Microsoft tjänsten modern.IE. Tjänsten innehåller funktioner som hjälper webbutvecklare och sajtägare att testa sina hemsidors funktionalitet i Microsofts moderna webbläsare Internet Explorer 9 & 10, samtidigt som tjänsten även erbjuder dem stöd för att testa funktionaliteten i äldre versioner av Explorer. Microsofts förhoppning är att modern.IE ska hjälpa webbutvecklare och sajtägare att ägna mindre tid åt tester, och mer tid åt innovation.

Du skriver in din hemsidas URL på modern.IE och då scannar verktyget hemsidan och identifierar vanliga kompilatetsproblem samt erbjuder förslag på vilka åtgärder du kan ta för att förbättra upplevelsen. Tjänsten är inte heltäckande, men omfattar de vanligaste kodningsproblemen som påverkar en besökares helhetsupplevelse av hemsidan. Förutom förslag på hur du kan förbättra besökares upplevelse erbjuder även modern.IE tips på steg du kan ta för att anpassa din hemsida till Windows 8 och touch-funktionalitet.

Som en del av lanseringen av modern.IE kan Microsoft även tillkännage ett samarbete med BrowserStack. BrowserStack låter webbutvecklare testa sina hemsidor mot alla webbläsare som fungerar i Windows. Genom att besöka BrowserStack via modern.IE kan du ta del av ett erbjudande som ger en tre månaders gratis användning av BrowserStacks tjänst.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images