Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Hyper Island-studenter utvecklar appar för Windows 8

0
0

Under ett 48 timmars hackaton med start imorgon ska studenterna på Hyper Island ta fram appar för Windows 8. De bästa apparna kommer sedan publiceras i Windows Store och blir därmed tillgängliga för alla datorer med Windows 8.

Den 26 oktober släpper Microsoft det nya operativsystemet, men redan imorgon kommer studenterna vid programmet Mobile Design & Development på Hyper Island i Karlskrona att få tillgång till Windows 8, vilket av många ses som en av årets mest spännande tekniknyheter.

"För Microsoft är lanseringen av Windows 8 en av våra största satsningar någonsin” säger Therese Thorstorp på Microsoft Sverige. 

”Designen är numera lika viktig som själva funktionaliteten och vi samarbetar med Hyper Island eftersom vi vet att deras studenter har kompetensen att kombinera såväl design som funktion på ett väldigt bra sätt” säger Therese.

Ett 30-tal studenter med bakgrund inom mobil utveckling kommer under dagen arbeta i mindre grupper med att ta fram nya lösningar.

Måns Adler, programansvarig på Hyper Islands Mobile Design & Development säger “Det känns superkul att få jobba med Microsoft, och med en så omtalad plattform med stort fokus på konsumentnytta. Våra studenter är redan bland de bästa i världen på mobil utveckling, kreativ design och projektledning, så jag tror vi kommer att få se fantastiska resultat.”

”Studenterna som deltar är en väldigt blandad grupp, när det gäller såväl ålder och kön som nationalitet  och professionell bakgrund. Därför hoppas vi att de tar fram appar som passar för många olika slags användare” säger Måns.

Eventet i Karlskrona är öppet för alla som är intresserade av teknik, och som vill få en smygtitt på de kommande apparna  till Windows 8.

Besök Microsoft och Hyper Islands på fredag den 28 september klockan 10.30 för att se de nya apparna först, träffa Therese Thorstorp och Peter Bryntesson från Microsoft Sverige, samt diskutera de nya mobila trenderna med Måns Adler,
programansvarig för Mobile Design & Development på Hyper Island.

De som är intresserade är även välkomna att besöka skolan under själva hackatonet, som startar onsdagen den 26 september klockan 12.00. Hackatonet kommer också att livestreamas på Bambuser.

Twitter Hashtag: #Win8hack 

Presskontakt

Hyper Island: Måns Adler, lärare eller Erika Peterson, Relations Manager, +46 765 45 40 00

Microsoft Sverige: Rebecka Keeling, PR Manager, +46 721 72 63 04

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Ingeborg Lindgren


Sanningen om Lotta Engbergs skilsmässa från Patrik Ehlersson


Däck till elbilen kan bli en dyr affär


Facebookuppror


Benjamin Ingrosso om att vara gay


Vännerna som portas från kungens kalas


Efter skandalen: TV4:s Jenny Strömstedt slutar


Victorias glädje: tredje barnet på väg!


Hur gjuter du en poolgrund


Gjuta plintar – för grund på berg eller på slät mark