Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Svenska lärare topplacerade i Europeiska Innovativa Lärarpriset 2012

0
0

Svenska lärare har återigen belönats med en topplacering i den prestigefulla tävlingen om att bli årets mest innovativa lärare i Europa. Tre svenska team utsågs i måndags till de mest innovativa i Sverige och reste därefter till Lissabon för att delta i Europatävlingen.

Jessica Löfström och Fatima LasfirareDet var samarbetsprojektet ”Svenskcoach på nätet” mellan Stockholms Universitet, Stockholm Stad och Microsoft som utsågs till ”Runner up” i kategorin för mest innovativa tekniska användning för lärande. Jessica Löfström på Stockholms universitet och Fatima Lasfirare på Stockholms stad representerade projektet på plats i Lissabon.

Projektet knyter till sig lärarstudenter som sedan hjälper ensamkommande flyktingungdomar med läxläsning via chat-verktyget Messenger. Bidraget ska nu tävla i världsfinalen i Aten i november.

"Konkurrensen var stenhård" säger Bo Jansson, Lärarnas Riksförbunds andre vice ordförande, och tillika jurymedlem.

"Vi är otroligt glada och stolta att ett såpass viktigt projekt har blivit uppmärksammat internationellt. Det är ett gott exempel på hur teknik i kombination med innovativa pedagoger kan användas för stärka lärandet och därigenom tillgängliggöra arbetsmarknaden för fler nysvenskar" säger Eva Pethrus, programansvarig för Partners in Learning på Microsoft.

Priset Innovativa Lärare, som delas ut för tionde året i rad, är en gemensam satsning mellan Microsoft och Lärarnas Riksförbund. Syftet är att lyfta fram lärare och lärarstudenter som verkligen utmärkt sig med nya metoder och framgångsrik undervisning.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images