Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Kinect får nya användningsområden med Windows

0
0

Kinect lanserades till Xbox 360 i november 2010 och tog sig på några få månader in i Guinness Rekordbok efter rekordsnabb försäljning. Tillsammans med Xbox 360 har Kinect tagit spelupplevelsen till en ny nivå då vi spelar utan handkontroll och helt styr spelet med kroppen.

Kinect har också inspirerat till kreativitet långt utanför spelkonsolen. Under de senaste månaderna har vi sett hur innovatörer hittar nya användningsområden för Kinect världen över. Som vi nämnt tidigare, släpper Microsoft Research ett utvecklarverktyg (SDK - Software Developer Kit) för Kinect till Windows under våren. Förhoppningen är att det ska förenkla, inspirera och uppmuntra utvecklare att utnyttja tekniken i Kinect för att skapa naturliga användargränssnitt och innovativa lösningar för fler plattformar.

Tekniken i Kinect erbjuder oändliga möjligheter och vi lever i en tid då tekniken blir allt mer osynlig, där röst- och rörelsestyrning blir allt vanligare. Ett exempel där Kinect används utanför spelens värld visades nyligen upp på MIX11 i Las Vegas, till exempel för att hjälpa personer med begränsad syn att navigera runt i sin vardag. I videoklippet nedan visas några exempel på lösningar där Kinect används på olika sätt.  


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images