Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

#td2011 Jimmy Engström är Årets Geek

0
0

Jimmy EngströmIkväll på TechDays fick Jimmy Engström den prestigefyllda utmärkelsen Årets Geek.

Jimmy, som givetvis både twittrar och bloggar, nominerades av sin fru Jessica bland annat för att han på sin bröllopsdag twittrade "Celebrating anniversary 17/1, yep that is the serial number of Enterprise, no it is not a coincidence #geekmarriage". Både Jessica och Jimmy är för övrigt sanna Star Trek fans - vilket också var vad som sammanförde dem från början.

När de sedan var på bröllopsresa i Las Vegas spenderades två dagar på Star Trek The Experience och till och med ringarna har Stardate (ett kalendersystem som introducerats i Star Trek) ingraverat. Bröllopsfotona finns inte i ett vanligt album utan på en Silverlight-webbplats med Deep Zoom och lasersvärdet hänger givetvis på hedersplatsen i vardagsrummet.

Jimmy jobbar som programmerare, en syssla han gärna fortsätter med även på fritiden (även om arbetsveckan ibland kan uppgå till långt över 40 timmar). Han har bland annat skrivit en simulator för den gamla 80-talsdatorn ZX Spectrum (för att kunna spela de gamla spelen)  i Microsoft XNA, först till Xbox 360 och sedan även anpassat den för Windows Phone 7. Och, sin senaste skapelse Stockholm Travel, en SL-applikation för Windows Phone 7, är han extra stolt över.

Efter att ha kommit över några gamla skärmar håller han på att bygga ett specialdesignat pekbord, inspirerat av Microsoft Surface, till vardagsrummet. Han har även utvecklat en egen programvara  (baserad på Microsoft-teknik) för att bland annat styra hemmets lampor, värmeelement och projektorduk via Silverlight eller röststyrning.

Se prisutdelningen här:
(Please visit the site to view this media)
Grattis Jimmy, hur känns det?
Tack så mycket, det känns fantastiskt och jätteroligt!

Vad gör dig till en riktig geek?
Jag har ett väldigt stort teknikintresse, är extremt nyfiken av mig och vill alltid lära mig mer och ta reda på hur jag på bästa sätt kan nyttja den allra senaste tekniken. Tekniken idag är fantastisk!

Hur ska du fira segern?

Jag ska se till att verkligen njuta av resten av TechDays, vi uppskattar verkligen att  få vara med här - både jag och Jessica.

Jessica, hur känns det att vara gift med årets geek?
Man måste nog vara lite av en geek själv, eller i alla fall en halvnörd. Det enda sättet jag kunde få honom att tapetsera om hemma var till exempel att samtidigt lova att vi möblerade om för att få plats för en Kinect.

Kort sagt, Jimmy är verkligen en sann geek i ordets alla bemärkelser och väl värdig förstapriset i årets TechDays Geek Awards. Fler bilder finns här.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images