Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Beckers målar om IT-systemen i Microsoftkulör

0
0

Beckers firar 150 år med att ta klivet in i framtiden med en global satsning på bolagets IT-system. Det anrika färgbolaget väljer Microsoft för både lösning och hjälp med införandetav ett nytt affärssystem som möjliggör Beckers strategiska tillväxtmål.

”Beckers har utvecklats från ett traditionellt företag till en global aktör aktiv på fem kontinenter. Det ställer nya krav på våra IT-system och tillsammans med Microsoft tar vi nu ett helhetsgrepp med global it och ett gemensamt affärssystem för hela bolaget”, säger Monica Rudin, global IT-chef på Beckers Group.

Beckers producerar industrifärg för Coil Coatings (bandlackeringsfärg), Industrial Coatings och Consumer Design Finishes (CDF), och är nummer ett i Europa som leverantör av färg för bandlackering. Industrial Coatings är det produktområde som tillverkar färg för bland annat jordbruksmaskiner, tåg, plastdetaljer på bilar och lastbilar. CDF levererar färg för segment inom konsumentelektronik, exempelvis datorer, mobiltelefoner, surfplattor och espressomaskiner, där Beckers säljer den färg som används för färglackering av Microsofts Surface-serie.

Tillväxt ställer nya krav

Beckers har under de senaste åren etablerat sig på flera tillväxtmarknader, exempelvis Bangladesh, Nigeria, Indonesien, Turkiet och mellanöstern. Expansionen har ställt nya krav på Beckers som tidigare inte haft ett enhetligt affärssystem men som nu implementerar Microsoft Dynamics AX. Tidigare lösningar har varit olika, bland annat har Sage X3, IFS och diverse lokala lösningar funnits, vilket gjort det svårt att skala upp och anpassa verksamheten utifrån de nya globala förutsättningarna. Inte heller IT-infrastrukturen och it-supporten har varit globalt koordinerad, vilket det nu blir ändring på i och med införandet av Microsoft Dynamics AX.

”Vi gör detta för att Beckers ska kunna växa vidare. Tidigare har vi inte kunnat stötta nya marknader på ett effektivt sätt – då gemensamma servrar, nätverk och system inte funnits”, säger Monica Rudin.

”När jag började på Beckers var målet att sätta igång det här projektet tillsammans med lämplig partner. Och nu, lagom till att vi firar 150 år startar vi från scratch tillsammans med Microsoft”, säger Monica Rudin.

Nu är Beckers mitt uppe i ett flertal projekt i och med att de inleder arbetet med att sätta upp en global IT-struktur, där Microsoft blir leverantör av affärssystem. Men Microsoft hjälper inte bara till med implementationen av affärssystemet utan har även en stöttande roll i det fortsatta arbetet med bland annat Active Directory samt i att bidra kring framtidsvisioner.

Arbetet med det nya affärssystemet sker främst från Sverige där ett internationellt team med 10 personer från Beckers och ungefär lika många från Microsoft kommer att arbeta tillsammans från en gemensam lokal, enligt Monica Rudin som är ansvarig för arbetet. En del av arbetet kommer även att ske via offshore med en arbetsgrupp i Indien.

”Vi säkrar framtiden med det här projektet och ser till att vi står rustade och redo för expansion. Samtidigt ser vi till att vi får en ökad säkerhet, transparens, och en plattform för ett smidigare samarbete och utbyte av information mellan våra olika marknader”, säger Monica Rudin.

”Att Beckers väljer att ta klivet in i framtiden med Microsoft Dynamics AX som plattform är ett steg som gör att Beckers kommer ligga i framkant jämfört med deras konkurrenter. Det nya affärssystemet uppfyller de förväntningar som både kunder och medarbetare har på ett modernt företag idag”, säger Mariette Larsson, chef för Microsoft Dynamics i Sverige.

”Vi på Microsoft är mycket stolta över att få hjälpa Beckers att implementera ett modernt och användarvänligt affärssystem för att stödja Beckers utveckling och fortsatta globala expansion. Lösningen kommer att stödja Beckers globala affärsprocesser och främja samarbete och effektivitet. Detta betyder mer tid för kundfokus, produktutveckling och miljöhänsyn, vilka är Beckers ledstjärnor.”, säger Niklas Johnsson, chef för Microsoft Services i Sverige.

Fakta Beckers Group:

Grundat: 1865 av kemisten Carl Wilhelm Becker i Stockholm, Sverige.

Ägare: Lindéngruppen äger 100 % av Beckers Group.

Huvudkontor: Berlin, Tyskland.

Antal anställda: 1800

Omsättning: ca 5 miljarder kronor

Marknad: 1961 expanderade Beckers utanför Skandinavien, en trend som fortsatte under 1970-80 talet. Under 1990 fortsatte Beckers att växa genom joint ventures och förvärv i Asien, Afrika och Nordamerika. Beckers har de senaste åren fortsatt växa och har startat nya anläggningar i Europa, mellanöstern och Asien, samt kontor i Ryssland.

För mer information kontakta

Monica Rudin, Global IT-chef på Beckers Group

monica.rudin@beckers-group.com

Telefon: +46(0)8-590 790 10

Mariette Larsson, Direktör för Microsoft Dynamics

mlarsson@microsoft.com

Telefon: +46(0)87522992

Niklas Johnsson, Chef för Microsoft Services

niklas.johnsson@microsoft.com

Telefon: +46(0)87522875

 

Tänk på att vi slutar publicera nyheter på Nyhetsbloggen i slutet av juni. För det senaste från Microsoft Sverige rekommenderar vi att du följer http://news.microsoft.com/sv-se/ istället.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Helena Lindhult och Magnus Karlsson har blivit föräldrar.


RT-AX92U problem


Krysslösningar nr 39


Michael Azizi


Renée Nyberg om svåra misshandeln


Kunskap på djupet


Badrumsinspiration: 15 ovanligt vackra badrum hemma hos andra


Påsktapas


Båsk utsedd till årets polis


DaddyFitness.. Kampen och pappalivet..

Latest Images