Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Patrik von Knorring vinnare av Excel-SM 2015

0
0

Excel-SM avgjordes under onsdagskvällen på Microsofts huvudkontor. Bland 241 tävlande återstod slutligen en segrare. Patrik von Knorring, verksamhetscontroller på Constrera är svensk mästare i Microsoft Excel.

f.v. Jimmy Angrén, Patrik von Knorring, Johan Engman, samtliga finalister i Excel-SM 2015

I år firar Microsoft Excel 30 år. Det populära kalkylprogrammet uppskattas av många och är ett viktigt arbetsverktyg. Inför 30-årsfirandet arrangerades Excel-SM för första gången och den första tävlingen av sitt slag lockade tävlingssugna Excel-proffs från massa olika företag och organisationer.

Över 240 personer anmälde sig till kvaltävlingen som bestod av tre delmoment; 100m spreadsheet, Grafbalett och Formelbrottning, och som alla byggde på snabbhet i struktur, databehandling och visualisering i programmet. Efter tuffa prövningar stod till sist tio finalister klara för att visa upp sin färdigheter i finalen.

 – Det var en rafflande och jämn final. Jag är imponerad av samtliga finalister och det är kul att se passionen som finns för Excel. När finalen gick var det helt tyst i rummet av koncentration både hos publiken och dem som tävlade, säger Helena Kappen, produktmarknadschef för Office 365 på Microsoft.

Den slutgiltiga drabbningen stod mellan Jimmy Angrén, Energiexpert på Navic energipartner, Johan Engman, Operations manager på GoExcellent Sweden och Patrik von Knorring, verksamhetscontroller på Constrera. Finalen avgjordes inför en förväntansfull publik på Microsofts kontor i Akalla där det även hölls Öppet Hus. Patrik von Knorring stod till sist som slutgiltig segrare och är därmed den första svenska mästaren i Excel.

Hur känns det att vinna finalen i Excel-SM 2015?

"Det känns lite overkligt att vinna, speciellt eftersom Excel är så mångsidigt och det är svårt att vara bäst på allt. Men nu har jag ett fint pris att lägga på CV:t", säger Patrik von Knorring, vinnare av årets Excel-SM.

Hur ska du fira?

"Jag ska faktiskt träffa några kollegor och ta en öl", säger Patrik von Knorring.

Patrik von Knorring delade efter prisutdelningen med sig av sina bästa tips och snabbkommandon i Excel, bland annat favoritformeln "SUMPRODUCT".

Kvällens domare, Lukas Lilja, passade även på att dela med sig av tips till den som vill vinna Excel-SM nästa år.

"Den som vill vinna måste äta celler till frukost, grafer till lunch och tabeller till middag", säger Lukas Lilja, domare och delarrangör av Excel-SM 2015.

Tidseffektivt med Power Pivot

Efter finalomgången presenterade Peter Silander, controller på Microsoft, alternativa lösningar på de problem de tävlande fått lösa.

"Det finnas alltid olika sätt att lösa en uppgift på. Och de funktioner jag presenterat är möjliga om du kör med Power Pivot, ett tillägg i Excel som är en del i Office 365-paketet. Med nya funktioner sparar du tid och kan visualisera mängder av data på ett lättförståeligt och snyggt sätt", säger Peter Silander.

Vill du bli nästa års vinnare? Läs mer eller skaffa den senaste versionen av Office 365 där Excel ingår här.

För mer information kontakta:

Helena Kappen, produktmarknadschef för Office 365 på Microsoft.

E-post: hekap@microsoft.com

Tele: +46 7 340 828 33

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images