Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsoft donerar IT för 300 miljoner kronor till svenska ideella organisationer

0
0

Microsofts donationer har nått en milstolpe i Sverige. Sedan 2010 har Microsoft genom partnern TechSoup donerat IT åt svenska organisationer till ett värde av 318 miljoner kronor.


Ideella organisationer står inför stora utmaningar när it-system och program ska hänga med i den allt snabbare digitaliseringstakten. Förväntningarna på organisationers it-tjänster är höga - trots att det är något de sällan har resurser för. Detta skapar också ett stort tryck på it-ansvariga som känner stor press när de ska flytta sina system och data till molnet.

Sedan 2010 samarbetar Microsoft i Sverige med donationspartnern TechSoup för att ge ideella organisationer tillgång till de senaste produktivitetsverktygen och programmen som ingår i Office 365. Detta gör det möjligt för organisationer att lägga sina resurser på sin kärnverksamhet, oavsett om det är fotbollsträningar eller katastrofhjälp i utlandet.

För organisationer innebär donationer av Office 365 att man kan bli effektivare i sitt arbete och gör det lättare att nå sina mål utan att behöva investera i dyr it-utrustning.  Office 365 garanterar en hög säkerhet och integritet och ändå kan man arbeta flexibelt, säger Andreas Ericsson, verksamhetsledare TechSoup Sverige.

Hittills har 1150 organisationer fått sammanlagt 2217 donationer till ett värde av 318 miljoner kronor. Och 268 organisationer har fått totalt 16 000 Office 365-konton donerade med hjälp av TechSoup. Donationerna innebär en ekonomisk avlastning för ideella organisationer som ofta har små resurser och förlitar sig på medlemmarnas ideella arbete och engagemang. Donationerna gör även organisationerna mer produktiva, då medlemmar i större utsträckning kan samarbeta oberoende av tid och plats, och hitta de dokument och register de behöver i molnet.

Med hjälp av Techsoup tas den ekonomiska faktorn ur ekvationen för Ideella organisationers It-utveckling. De får också verktyg som gör det möjligt för dem att få ut mer av varje ideell timme när tekniken hjälper medlemmarna att få mer gjort. Vi är väldigt glada att våra produkter och tjänster används för att hjälpa svenska föreningar i deras arbete, säger Niklas Danell, produktchef för Office 365 på Microsoft i Sverige.

TechSoup Sverige har funnits sedan 2010 och jobbar för att erbjuda IT-produkter till den ideella sektorn. Donationer av Office 365 till ideella organisationer, stiftelser och samfund har Microsoft och TechSoup samarbetat med sedan september 2013 och hittills har 250 organisationer digitaliserat sitt arbetssätt för över 16 000 användare.

Donationerna sker mot en mindre administrationsavgift och bland de organisationer som fått Office 365 donerat syns bland annat Friluftsfrämjandet, Läkarmissionen, Hjärt-Lungfonden, PRO, Scouterna och We Effect.

Microsofts donationer genom TechSoup i siffror

On Premise
Antal genomförda donationer: 2 117
Antal organisationer som fått stöd: 1 155
Antal donerade licenser: 53 921
Värde ink moms: 318 552 132 kr

 

Mest populära produkter: Antal
Windows: 11 779
Office standard: 9 876
Office pro plus: 8 071
Windows server user/device cal: 6 890
Core user cal suite: 5 532
Dynamics CRM cal: 1 282

 

För mer information kontakta:

Andreas Ericsson, TechSoup Sverige

E-post: andreas.ericsson@techsoup.se

Mob: 070-595 77 81

Samuel Skwarski, PR-ansvarig på Microsoft

E-post: v-saskwa@microsoft.com

Mob: 070 969 29 40


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Victorias glädje: tredje barnet på väg!


Ingehild Lundgren


Ahmad Al-Shewani gripen i Trosa efter månader på rymmen


Tusentals besökare väntas till loppis


Benjamin Ingrosso om att vara gay


Martin Timells stora revansch efter skandalen


VUXEN Badrock Svart Allmänna


Hur gjuter du en poolgrund


”Det finns hjälp att få bara man vågar ta emot den”


Dödsfallsnotiser


Lyx och hotellkänsla på gästtoaletten – enklaste knepen


Fråga doktorn - Avsnitt 11


Eslövs AI lever farligt i superettan


Krysslösningar nr 44


Elin och Charles Lindleys stiftelse för behövande


Han är Sara Vargas hemliga pojkvän


Skolorna som skolkat från Matematiklyftet


Gjuta plintar – för grund på berg eller på slät mark


Snart dags för strömmingsmarknad i Åbo


Grisen Peggy ..