Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Få mer gjort – 7 tips inför Jobba Hemma-dagen

0
0

Den 5 maj är det Jobba Hemma-dagen, en dag som arrangeras för att uppmärksamma möjligheterna som öppnar sig för oss när vi kan arbeta vart vi vill. Genom att använda tekniken på ett smart sätt kan vi bli mer produktiva och få mer gjort; samtidigt som vi får mer tid över till familj, vänner och fritid.

Insikten att vi som människor arbetar bra på olika platser under olika tider av dagen, fick oss att byta ut det klassiska kontoret med fast arbetsplatser mot ett aktivitetsbaserat kontor. Övergången till en mer flexibel arbetsplats innebär också ett mer flexibelt arbete. Med Office 365 kan vi nå våra dokument och samarbeta med våra kollegor – oavsett plats. Med Skype for Business – kan vi vara med på möten även om vi inte är på kontoret.

Och allt det här ger resultat. En mätning utförd av Gensler före och efter vår transformation till ”Det nya arbetslivet” visar att 81 % upplever att vi är mer produktiva.

När vanliga program som Word och PowerPoint finns tillgängliga som appar i din smartphone kan du göra mer än att svara på mejl medan du åker till jobbet. Och när alla program i Office 365 synkar mot din OneDrive i molnet behöver du inte längre oroa dig för att spara dokumenten, säger Daniel Siberg, produktivitetsexpert på Microsoft.

Välj plats efter behov

Men förutom tekniken kan också den plats du arbetar ifrån spela roll för din personliga produktivitet. Du kanske får mest gjort i ett öppet kontorslandskap där mycket händer runtomkring? Eller kanske själv i ett mindre mötesrum på kontoret? Vem vet, kanske är bussen hem den plats där du formulerar de bästa idéerna och affärsplanerna?

För att steget från en fast kontorsplats till ett flexibelt arbetsliv inte ska kännas för stort har Daniel Siberg, produktivitetsexpert på Microsoft, samlat 7 tips för att få mer gjort – oavsett vart du väljer att jobba på jobba hemma–dagen:

1) Strukturera din arbetsdag. I både Outlook och OneNote kan du enkelt fixa att-göra-listor som hjälper dig ha koll på vad som behöver göras just idag.

2) Gör de mest tankekrävande uppgifterna när du är som bäst. De flesta koncentrerar sig olika bra på olika tider.

3) Gör listor, fokusera på en sak i taget och bocka av det tråkiga tidigt. Så har du nedförsbacke resten av arbetsdagen.

4) När du jobbar hemifrån har du inte kollegor som påminner om trefikat. Planera in pauser under dagen så att du inte sitter stilla två timmar i sträck.

5) Tappa inte den sociala kontakten. Bolla idéer med kollegor även om du inte är på kontoret. Med Skype for Business kan du både skriva, ringa och ha videosamtal med dina kollegor.

6) Sätt gränser. Var tydlig med när du jobbar eller har paus. Är inloggad eller utloggad. Att arbeta hemifrån betyder inte att du kör ett maraton-pass framför datorn.

7) Sitter du fast? Byt miljö, från köket till soffan, från soffan till hemmakontoret, eller en promenad till fiket.

Dela gärna dina egna tips inför Jobba Hemma-dagen i sociala medier med hashtag #Jobbahemma


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images