Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Inspireras tillsammans med Microsoft på SETT-dagarna

0
0

Den 14, 15 och 16 april är det dags för SETT, Skandinaviens största mässa om det moderna och innovativa lärandet. SETT står för ”Scandinavian Educational Technology Transformation” och handlar om inspiration, nyfikenhet och kunskapsdelning om hur vi kan använda nya sätt att arbeta för att nå skolans mål på alla nivåer.

Microsoft finns såklart på plats och står i montern Digitala Klassrummet C:07 tillsammans med Atea och HP.  Vi står precis vid ingången till mässan och pratar gärna om enheter, appar och samarbetslösningar för skola!

Vi passade på att ställa några frågor till Joke Palmkvist, affärsområdeschef för Skola och högre utbildning på Microsoft, som varit på SETT flera gånger tidigare:

Varför ska ma n besöka SETT?

Du ska besöka SETT för att bli inspirerad. Oavsett vilken roll du har och oavsett om du sysslat mycket eller lite med skolans digitalisering så kommer du kunna hitta något som intresserar. Det ambitiösa seminarieprogrammet är utsålt sedan länge men det finns gott om innovativa lösningar att ta del av bland de utställande företagen.

Och de roligaste av allt – alla spontansamtal med andra mässdeltagare; i montern, över kaffekoppen, i toakön eller på tunnelbanan på väg från Kistamässan.

Vad ser du mest fram emot under SETT-dagarna?

Alla frågor och berättelser! Varje år på SETT har jag lärt mig något nytt av de lärare som jag träffat – och varje år blir jag glatt överraskad hur kreativa lärare är med Microsofts ”vanliga” produkter.

Jag ser också fram emot att få prata berätta mer om allas favoritverktyg OneNote– som nu finns i en särskild smak för skolor ”OneNote Class Notebook”.

Har du några tips på teman eller föreläsningar att hålla koll på under konferensen?

Som vanligt är programmet imponerande och man får en känsla av att ”alla är där”! Men just nu är jag extra intresserad av hur vi kan öppna ett fönster ut från vårt klassrum − Så för den som är intresserad av detta skulle jag rekommendera föreläsningar som handlar om hur man får det att hända. Anna Stigsdotters föreläsning: ”Vidga omvärlden” verkar vara en sådan.

En annan titel jag tycker verkar spännande är ”Och nu ska alla bli programmerare… eller?” som Linda Mannila ska prata om.

Det finns också många intressanta utställare på plats – Så mitt tips är att passa på att titta på alla nya, spännande plattor som kommit under det senaste året. Inte minst Surface 3 som premiärvisas i Intels monter på plats H:26 och som tagits fram speciellt för skolor och studenter!

Vill du träffa Microsoft under SETT-dagarna? Kontakta:

Joke Palmkvist

E-post: Joke.Palmkvist@microsoft.com

Tele: +46 73 408 29 54

Twitter: @jokepalm

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Victorias glädje: tredje barnet på väg!


Ingehild Lundgren


15-0 till bortalaget vid åtal för mordet på Blerim Kastrati


Tusentals besökare väntas till loppis


Krysslösningar nr 44


Martin Timells stora revansch efter skandalen


VUXEN Badrock Svart Allmänna


Hur gjuter du en poolgrund


”Det finns hjälp att få bara man vågar ta emot den”


Dödsfallsnotiser