Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Windows Server 2003 – slutdatum 14 juli står fast

0
0

Med 161 dagar kvar till 14 juli när support av Windows Server 2003 upphör är det hög tid för alla som förlitar sig på gammal serverteknik att börja migrera. Frågor har kommit om att flytta datumet men det står fast i enlighet med Microsofts policy för Support Lifecycle.

– Eftersom det kan vara lite komplicerat att migrera gamla system till nya började vi kommunicera den här dagen ett år i förväg. Supporten har också varat i mer än de tio år som är vår policy. Många har migrerat eller håller på men det är också många som ännu inte kommit igång, som kanske inte förstår riskerna, säger Anders Wendt som är ”nedräkningsgeneral” för Microsoft Windows Server 2003.  

– För många företag är det ett lyft att byta till en modernare servermiljö eller att flytta in i molnet. På ett stort företag kan det vara ett betydande arbete att migrera, till exempel om de samtidigt passar på att flytta olika funktioner från olika plattformar. Men när flytten är klar får de lägre kostnader, högre tillförlitlighet och möjligheten att utnyttja ett decenniums utveckling av nya funktioner. För att säkerheten ska säkras och för att kunna utnyttja fördelarna med moderna plattformar som Windows Server 2012 R2, Microsoft Azure eller Office 365 är det dags att migrera nu.

Läs vad Takeshi Numoto, Corporate VP för Cloud och Enterprise Marketing, skriver om Windows Server 2003 på Official Microsoft Blog.

Här finns information om Microsoft Support Lifecycle Microsoft Support Lifecycle

Mer information och nedräkning finns på Microsoft Cloud Platform

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images