Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsoft satsar på kunskapsutbyte i innovationshus

0
0

Idag invigs Epicenter, Stockholms första innovationshus som ska bli en pulserande, inspirerande och social mötesplats för innovation och digitala talanger. Idén är att samla tillväxtföretag och utvecklingsteam från etablerade företag i samma lokaler för att de nya företagen snabbare ska komma ut på större marknader. Microsoft är strategisk partner och medlem i Epicenter för att bidra inom innovation, teknik och affärsutveckling.

 

Sara Kullgren leder Developer Experience and Evangelism på Microsoft AB och förklarar varför det är viktigt för Microsoft att vara mitt ibland dessa företag.

 

– Vi ser i Epicenter en möjlighet att lära oss av innovativa företag som ligger i framkant, inte bara i ett svenskt sammanhang, utan framförallt i ett internationellt. Själva ska vi bidra med vårt nätverk av partners och kunder men också visa möjligheterna i alla våra olika produkter, från hur man samarbetar effektivt till hur man utvecklar fort och skalbart på vår plattform på allt från mobila till molntjänster. Vi har också exempel på idéer som kopplats till våra produkter och därmed blir synliga för 1,5 miljarder användare. Vår tanke är att hjälpa svenska företag att komma ut på större marknader snabbare, säger Sara Kullgren.

 

Epicenter kommer också vara ett labb för Microsofts satsning på Internet of Things, IoT, eller Sakernas internet och M2M som det också kallas.

 

– Vi ska fylla Epicenter med sensorer med två syften i sikte. Det ena spåret handlar om att sköta huset och se till att det fungerar effektivt och är miljövänligt. Kaffemaskiner, papperskorgar, kylskåp med mera berättar hur de mår, lampor i tomma rum släcker sig själva. Redan i entrén kan du se vilka mötesrum som är lediga. Det andra spåret är att ge medlemmarna i Epicenter tillgång till strömmade realtidsdata för att de ska kunna labba med verkliga rådata. Med den kunskapen i bagaget kan de snabbare få sina projekt förverkligade och ut på marknaden, säger Richard Lind som leder Microsofts satsningar inom IoT i Sverige.

 

 

Epicenter har ambitionen att bli ett hem för storbolagens intraprenörer såväl som snabbväxande entreprenörer.

 

– Vi har valt att blanda etablerade storföretag med innovativa tillväxtföretag i Epicenter. Vi är glada att Microsoft är här, de kan med sin globala närvaro göra att en affärsidé snabbt kan nå nya marknader. De kan i vardagliga möten prata om vilka produkter i deras portfölj som är bäst lämpade i olika tillväxtfaser. De kommer tillföra värde genom att vara en del i ett kontinuerligt kunskapsutbyte, säger Patrick Mesterton, vd för Epicenter.

 

Innovationshuset Epicenter är utvecklat av AMF Fastigheter i samarbete med kunskaps- och eventbolaget SIME samt entreprenör och innovationskonsulterna Result.

 

Presskontakt Microsoft: Joakim Nordblom, 08-572 3188, a-jonord@microsoft.com

Presskontakt Epicenter: Cecilia Österholm, 08-696 3305, cecilia.osterholm@amffastigheter.se

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Ingehild Lundgren


Lotta Lundgren går vidare utan Erik Haag


Comhem vs Telenor i Stockholm


Tusentals besökare väntas till loppis


Krysslösningar nr 38


Elin och Charles Lindleys stiftelse för behövande


Lia Boysen störtförälskad i känd fotograf


Skolorna som skolkat från Matematiklyftet


Grundläggning på berg


Sångare blev röstläkare


Fråga doktorn - Avsnitt 11


Veckans horoskop: 16-22 september 2019 (så blir din vecka!)


Eslövs AI lever farligt i superettan


Kedjehus på 121 kvadratmeter från 1972 sålt i Skurup


Benjamin Ingrosso om att vara gay


Han är Sara Vargas hemliga pojkvän


VUXEN Badrock Svart Allmänna


Hur gjuter du en poolgrund


Gjuta plintar – för grund på berg eller på slät mark


Snart dags för strömmingsmarknad i Åbo