Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsofts integration av Office 365 och Moodle transformerar lärandet

0
0

Plugins utvecklade av Microsoft Open Technologies och Remote-Learner gör det möjligt för Moodle-användare att arbeta snabbare och effektivare.

Microsoft Open Technologies Inc, presenterade i veckan en integration av Microsoft Office 365 och Moodle, en programvaruplattform för e-lärande med öppen källkod. Anthony Salcito, Vice President för Worldwide Education på Microsoft, talade om integrationen på seminariet "The Role of Technology in Transforming Education” under onsdagens BETT-konferens i London.

”I nära samarbete med Remote-Learner har vi tagit fram en teknisk lösning för en av de populäraste plattformarna för e-lärande med öppen källkod, med siktet inställt på att erbjuda ett sömlöst arbetsflöde för både Moodle och Office 365 användare” säger Jean Paoli, Chef för MS Open Tech.

”Genom att arbeta nära Moodles community kommer MS Open Tech fortsätta att ta emot feedback, underhålla, förbättra och utveckla nya funktioner.”

Office 365 och Microsoft Services pluginsen för Moodle har öppen källkod och integrationen inkluderar även OneDrive for Business, OneNote och Office 365 Outlook kalender. Integrationen möjliggör en mer produktiv upplevelse genom att förbättra arbetsflödet för lärare och elever på flera plan:

  • Enklareåtkomst. Användarnamn och lösenord för Office 365 fungerar nu i Moodle, så att användaren slipper komma ihåg olika inloggningsuppgifter. Moodle finns också tillgängligt från Office 365 app launcher, vilket innebär att du bara är ett par klick ifrån appar som Delve, Outlook och Sharepoint.
  • Arbetaoffline. Kurser i Moodle kan nu inkludera Office dokument som kan redigeras på alla enheter – även utan internetanslutning.

  • Mobilvänlig. Kalenderhändelser och deadlines i Moodle synkroniseras med Office 365 och syns i alla mobila enheter som stödjer Exchange – inklusive iOS, Android och Windows.

  • Redoförklassrummet. Med integrationen av Moodle och Office 365 kan lärare enkelt bädda in interaktivt material och online-lektioner skapade i PowerPoint med Office Mix. Lektionerna kan innehålla både ljud, video, interaktiva simuleringar och uppgifter. Dokument sparade i OneDrive for Business kan dessutom automatiskt kopplas ihop med Moodle-kurser. Uppdateringar i dessa dokument visas sedan som länkar i Moodle, vilket effektiviserar versionskontroll och förenklar integrationen av innehåll som sparats i molnet.

"Vi är glada att kunna arbeta med Microsoft för att integrera Moodle med Office 365 -plattformen. Med Office 365 plugins för Moodle fortsätter Microsoft att visa sitt engagemang för att öppen källkod och utbildning ", säger Jason Cole, VD för Remote-Learner.

"Lärare och handledare som har både Moodle och Office 365 kan nu skapa helt nya inlärningsupplevelser som utnyttjar kraften i båda plattformarna. Moodle-administratörer kan sedan distribuera de nya funktionerna med vetskapen att de har stöd från både Microsoft och Moodle Partner -nätverken."

Ladda ner Office 365 plugins för Moodle här.

Hitta mer information om Remote-Learner här.

Läs Anthony Salcitos bloggpost om Moodles integration med Office 365 här.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images