Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Träffa Microsoft på BETT 2015

0
0

 

Imorgon inleds BETT i London - en världsledande skolkonferens med fokus på it och lärande. BETT pågår mellan den 21-24 januari och besöks årligen av över 35 000 lärare, rektorer, IKT-pedagoger och skolutvecklare.

Microsoft Sverige finns givetvis på plats tillsammans med några av våra partners; Atea, Caperio och Lin Education. Microsofts monter på årets BETT hittar du på plats D270. En nyhet för i år är att Minecraft tar plats i montern och där kommer Minecrafts roll i skolan att diskuteras. Du hittar hela schemat för Microsofts monter här.

Vårt tips för den första BETT-dagen är seminariet "The Role of Technology in Transforming Education", där Anthony Salcito, Vice President för Worldwide Education på Microsoft, ska diskutera teknikens roll i att möta de utmaningar som utbildningssektorn står inför. Seminariet sker på BETT Arena kl. 14 - 14.30 under onsdagen.

På Ateas agenda för BETT står bland annat en intensivkurs i digital allmänbildning tillsammans med Karin Nygårds, en av Sveriges mest omskrivna lärare och initiativtagare till Teacherhack.com. Kursen tar upp allt från kod till nätsmarthet och följs av en workshop med exempel på hur du kan arbeta med kod och digitalkunskap i den egna verksamheten.

Lin Education har inför årets BETT valt att förlägga sin vistelse till den anrika skolan Beaumont Estate, utanför London. Där kommer det att hållas workshops och föreläsningar inom olika ämnen. Representanter från Microsoft deltar bland annat i diskussioner om molntjänsters förutsättningar och möjligheter i skolan, samt hur vi kan hjälpa skolor ut i molnet på ett smart och tryggt sätt.

Vill du möta oss på BETT? Joke Palmkvist, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft, finns självklart på plats. Du hittar även Joke Palmkvist på hennes twitter.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Prinsessan Madeleine kände till otroheten


Nya okända nakenbilder på prinsessan Sofia chockar hovet


Bildbeviset: Elin sover hemma hos Paolo Roberto


Arkitekturens pärlor - Avsnitt 20


Mercedes nya mål: Bara sälja elbilar från 2030


Benjamin Ingrosso om att vara gay


FAQ laga begränsningskabel


Han är Sara Vargas hemliga pojkvän


Grundläggning på berg


Victorias glädje: tredje barnet på väg!