Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Stipendier till nästa generations svenska spelutvecklare

0
0

Idag samlas en stor del av Sveriges mest talangfulla spelutvecklare på Microsoft Game Camp Sweden för att visa upp sina spel, dela erfarenheter och ta del av inspirerande föreläsningar. Under dagen belönas tio studenter med stipendier från Microsoft, Gothia Science Park och Sparbanksstiftelsen Alfa.

Vi har träffat teamen mellan kick-offen i april och morgondagens evenemang och det är inspirerande att se hur runt 200 ambitiösa och talangfulla elever har arbetat tillsammans och med guidning från deras mentorer utvecklat originella och innovativa spel till Xbox One, Windows Phone och Windows 8, säger Peter Zetterberg, initiativtagare av Microsoft Game Camp Sweden

Det är med stor glädje vi idag presenterar de tio studenter som belönas med stipendier för sitt arbete i Microsoft Game Camp Sweden. Stipendierna uppgår till ett totalt värde av 100 000 kronor och de tio mottagarna är de som på bästa vis uppfyllt motiveringen:

Mottagarna av Microsoft Game Camp Sweden-stipendiet är studenter som bevisat att de kan skapa kreativa spelidéer och utveckla dessa till Microsofts olika plattformar samtidigt som de för projektet framåt genom att dela med sig av kunskap och lärdomar.

Vinnare av stipendier
Daniel Österlund, John Dahlqvist och Mathilda Bjarnehed som arbetar med spelet Lunch Lady Simulator. Ett spel där du gör karriär i skolbespisningen genom att bemästra matlagning, kundservice och utmanande kontroller.

Dilaram Massimova, Ellen Eriksson, Gustav Eriksson och Patrik Hedenström som arbetar med spelet Räv. I spelet styr du en räv med uppgift att utforska en vacker men förfallen värld som kanske inte är vad den först verkar vara.

Christoffer Albin, Johan Ahlgren och Sofi Sprangers som arbetar med spelet Welcome Back. I spelet är det din uppgift att utforska Freemont Residence och upptäcka husets alla skrämmande hemligheter.

Stark koppling till branschen
En central del i Microsoft Game Camp Sweden är att dela erfarenheter och lärdomar från branschen med studenterna. Under dagens Check-in event bjuder samarbetspartnern Unity på flera inspirerande föreläsningspass. Unity är en spelmotor och ett utvecklarprogram för datorspel och andra 3D-simuleringar.

Powered by Unity, we are proud to be partnering with Microsoft Game Camp Sweden to help students, startup’s and established studios create fantastic immersive interactive entertainment in what is a unique industry collaboration, säger Antony Douglas, Vice President EMEA, Unity Technologies.

The Unity team will be presenting a series of workshops on Unity cross platform development on Xbox One, Windows 8 and Windows Phone and we look forward to seeing what amazing new content is created as a result, säger Antony Douglas

Studenterna bjuds även på inspirerande föreläsningar från Graham McAllister, Grundare av Player Research och Alexis Garavaryan, Ansvarig för affärsutveckling på Microsoft Studios.

Microsoft Game Camp Sweden avslutas den 2 oktober på Sweden Game Conference där studenterna visar upp sina spel. De bästa spelen ska marknadsföras av Microsoft när de är klara.

Besök Microsoft Game Camp Swedens webbsida för mer information

För mer information kontakta

Åsa Nygren
Marknadschef för Development och Platform Evangelism
asa.nygren@microsoft.com 

Sebastian Badylak
Producer Sweden Game Arena
sebastian.badylak@gsp.se
070-391 89 77


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images