Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

SM i ungt företagande - Studera Mera från Sala vann Microsofts APP-tävling

0
0

Under tisdagskvällen utsågs svenska mästarna i UF-företagande under en prisutdelning på Stockholmsmässan där SM i UF-företagande gått av stapeln 26-27 maj. Studera Mera UF från ABB Industrigymnasium Sala prisades med vinst i Microsoft APP-tävling.

Intresset för företagande är stort bland Sveriges unga. Det märks inte minst på SM i UF-företagande som avgjordes i Stockholm idag.UF Apptävling Anders Johansson Microsoft

Närmare 750 gymnasielever som tillsammans driver nästan 230 företag deltog. De har tagit sig till finalen i Stockholm via 24 regionala mässor. Under tisdagskvällens galamiddag delades priserna ut i de olika tävlingskategorierna. På plats fanns förutom elever och lärare, partnerföretag från näringslivet och näringsminister Annie Lööf som också delade ut priset för Bästa UF-företag tillsammans med Almi. Under kvällen korades pristagare i totalt 12 kategorier.  

Företaget Studera Mera UF från Sala som drivs av Christoffer Nilsson, Emil Andersson och Linnea Sörman, studenter vid ABB Industrigymnasium, vann Microsofts APP-Tävling. De vann med motiveringen:

"UF företaget har tagit fram en app med kundfokus som riktar sig mot en målgrupp och ett användningsområde där en app troligen är rätt kanal. Vidare adresserar appen flera målgrupper, både elever och föräldrar. Den har dessutom potential att utvecklas inom andra områden och marknader även utanför skolområdet. Slutligen ansluter appen till ny skolforskning som framhåller värdet av repetition och snabba inlärningscykler."

– Vi har haft två väldigt inspirerande dagar här på SM i UF-företagande och jag är så imponerad av alla vinnare. Jag hoppas att eleverna bär med sig den här erfarenheten oavsett om de väljer att gå vidare med sina företag eller till en anställning. Att se sin idé bli verklighet är en oslagbar upplevelse, säger Cecilia Nykvist, vd på Ung Företagsamhet i Sverige.   

Fotografier fria för publicering, resultatlistor samt mer information finns på: https://www.flickr.com/photos/ufsverige/sets/72157644639969931/ och www.ungforetagsamhet.se

UF-företagande läsåret 2013/2014 i siffor:
Antal regioner Ung Företagsamhet har verksamhet i: 24 
Antal UF-företag: 6 709 
Antal UF-elever: 21 901 
Antal kvinnliga elever: 11 262 
Antal manliga elever: 10 639   
Antal aktiva lärare med UF-företag: 1 431
Antal rådgivare: 7 369
Antal skolor som erbjuder Ung Företagsamhets koncept UF-företagande: 562 
Antal elever som drivit UF-företag sedan starten 1980: Ca 279 000


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Danny Saucedos tunga tid efter uppbrottet


Nya okända nakenbilder på prinsessan Sofia chockar hovet


Bildbeviset: Elin sover hemma hos Paolo Roberto


Arkitekturens pärlor - Avsnitt 20


Mercedes nya mål: Bara sälja elbilar från 2030


Benjamin Ingrosso om att vara gay


FAQ laga begränsningskabel


Tiisa leder närvårdare


Så fördelas antalet nyanlända på Skånes kommuner nästa år


Välkommen hem!