Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Ny mobilplattform säkrar vattenförsörjning i Skåne

0
0

För att ständigt effektivisera kärnverksamheten på Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp och göra den optimalt driftsäker vill man alltid ligga i teknikens framkant. Därför gör man nu en stor satsning på Windows 8.1.

Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB (NSVA) är ett VAbolag som ägs av de sex kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp. Bolaget ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos 230 000 kunder i form av invånare och företag i regionen.

NSVA har 160 anställda, hälften i kontorsmiljö och hälften i driftsmiljö. När bolaget moderniserade hela sin it-plattform valde man att satsa på Windows 8.1 och outsourca all sin serverkraft till NSVA:s partner AddPros hostingmiljö.

Det innebär att vi standardiserar med Microsoft, vilket ger stora synergieffekter. Mobiliteten blir enhetlig, vilket gör det enklare för medarbetarna att arbeta med våra it-system, säger Peter Nagy, itinfrastrukturansvarig på NSVA.

Tidigare hade bolaget Windows 7. En del av klienterna som används i driftsmiljön var och är fortfarande Ipad-plattor.

Den nya it-plattformen har rekommenderats av AddPro som också hjälper bolaget att implementera den. I satsningen på Windows 8.1 ingår en uppgradering till Windows 8.1-plattor och Direct Access, serveroperativsystemet Windows Server 2012 R2 och Office 2013.

NSVA har ett särskilt driftsystem för att kontrollera driften av pumpar, reningsverk, vattentorn och andra anläggningar. Många av medarbetarna på driftsidan arbetar på fältet. Genom en Remote-app, som baseras på Microsofts Direct Accessteknik, kan de nu smidigt koppla upp sig på systemet från sina surfplattor oavsett var de befinner sig.

De kan exempelvis starta och stoppa pumpar, och stänga ned reningsverk och vattentorn om det går ett larm. De behöver inte ringa någon eller köra till huvudkontoret, utan kan vidta åtgärder direkt i systemet, säger Peter Nagy.

NSVA siktar på att fasa ut samtliga Ipad och ersätta dem med Windowsplattor.

För de medarbetare som har Ipad fungerar arbetet, men det krävs en hel del trix och fix för att anpassa denna Apple-värld till den övriga it-miljön. Den ultimate lösningen är att använda Windows 8.1-plattor helt och hållet. Gränssnittet är exakt likadant oavsett om användarna arbetar med PC eller Windowsplatta, säger Peter Nagy

Den effektivare it-miljön påverkar i slutänden även medborgarna på ett positivt sätt. Driftsäkerheten ökar. Om det skulle inträffa störningar behöver pumpar, reningsverk och andra anläggningar inte stå stilla under någon lång tid.

Vår nya it-miljö sparar in mycket tid och pengar på olika sätt. Bara genom det minskade bilåkandet sparar vi mycket samtidigt som det är bra för miljön

Implementeringen är inne på slutfasen. Hittills har 60–70 procent av alla datorer migrerats till den nya miljön, och vi har haft mycket få problem

Nästa steg är att införa kommunikationsverktyget Microsoft Lync. Det skapar möjligheter till effektivare och mer kvalitativ Kommunikation till en lägre kostnad. Vi kommer fortsätta ligga I framkant med den senaste tekniken, säger Peter Nagy.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Prinsessan Madeleine kände till otroheten


Nya okända nakenbilder på prinsessan Sofia chockar hovet


Bildbeviset: Elin sover hemma hos Paolo Roberto


Arkitekturens pärlor - Avsnitt 20


Mercedes nya mål: Bara sälja elbilar från 2030


Benjamin Ingrosso om att vara gay


FAQ laga begränsningskabel


Han är Sara Vargas hemliga pojkvän


Grundläggning på berg


Victorias glädje: tredje barnet på väg!