Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Internationell Microsoft-topp besöker Sverige för OECD-forum om jobbtillväxt

0
0

Den 24-25 april är Sverige värd för OECDs forum för att skapa jobbtillväxt. Mer än 300 experter inom arbetsmarknad, utbildning och ekonomisk tillväxt från över 40 länder samlas i Stockholm under två dagar.

 

Lori Harnick, Microsofts globala chef för socialt ansvar och Public Affairs, är nu i Stockholm för att delta i OECDs forum. Hon kommer att tala om partnerskap för att stötta övergången från skola till arbete. Lori kommer också att vara med under en entreprenörskapsutbildning med representanter frånUng Företagsamhet Sverige.

 

"Vi samarbetar globalt med Ung Företagsamhet eftersom vi som företag tycker det är viktigt att tackla de utmaningar som ungdomar står inför på arbetsmarknaden. Vi vill hjälpa unga att förvärva de tekniska och entreprenöriella färdigheter som behövs för att deras affärsidéer ska bli verklighet" säger Lori Harnick.

 

Ung Företagsamhet är ledande i Europa på entreprenörskapsutbildningar och når 3,2 miljoner unga i 39 länder. De sammanför den offentliga och den privata sektorn för att ge ungdomar de färdigheter de behöver för att lyckas i framtiden. Microsoft stöttar Ung Företagsamhet som en del av det globala YouthSpark-initiativet, med teknik, donationer, volontärarbete och annat stöd.

 

Läs mer om YouthSpark här.

 

OECD har granskat hur arbetsmarknadspolitik och utbildningar har stimulerat jobbtillväxten i 12 länder under de senaste två åren. Resultatet kommer att presenteras och diskuteras på den internationella konferens som öppnas av sveriges arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson. Stockholms borgarråd Sten Nordin (M) och OECD:s vice generalsekreterare Yves Leterme presenterar lokala och internationella initiativ. Medarrangörer är arbetsmarknadsdepartementet, Arbetsförmedlingen, Sveriges kommuner och landsting, WAPES och EU. Förutom Microsoft kommer även Volvo och Choice Hotels finnas på plats för att berätta hur de underlättar övergången från skola till arbetsliv.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Victorias glädje: tredje barnet på väg!


Ingehild Lundgren


15-0 till bortalaget vid åtal för mordet på Blerim Kastrati


Tusentals besökare väntas till loppis


Krysslösningar nr 44


Martin Timells stora revansch efter skandalen


VUXEN Badrock Svart Allmänna


Hur gjuter du en poolgrund


”Det finns hjälp att få bara man vågar ta emot den”


Dödsfallsnotiser