Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Industridesigners visar nya innovationer för flexibelt arbete

0
0

Microsoft går i bräschen för ett flexibelt arbetssätt, men vi är också medvetna om att det finns många utmaningar. Därför fick tre unga industridesigners, Mikaela Rehnmark, Bashar Mansour och Björn Fjaestad, i höstas uppdraget att identifiera varsitt problem med flexibelt arbete och ta fram en idé på hur det skulle kunna lösas. Resultatet är tre helt olika och unika innovationer som nu visats upp för Björn Mikaela Basharförsta gången på en vernissage i Stockholm.

Varje år genomför Microsoft initiativet Jobba hemma-dagen, för att förändra synen på arbete från något man går till, till något man gör, med förhoppningen att fler ska få ett flexiblare arbetsliv. För de flesta är tekniken en möjliggörare för kunna jobba utanför kontoret, men vi vet att det krävs mer än teknik för att ett flexibelt arbete ska fungera bra, och det finns många utmaningar. Vernissagen arrangerades på Färgfabriken i Stockholm av Microsoft och förutom att visa upp de tre industridesignernas innovationer genomfördes även flera presentationer relaterade till flexibelt arbete. Teo Härén från Interesting.org bjöd på en mycket uppskattad kreativitetsinjektion om här-arbete, Microsofts Heléne Lidström berättade om årets framgångsika Jobba hemma-dag, och PicHit.Me utsåg årets bästa Jobba hemma-bild.

Mikaela, Björn och Bashar presenterar sina innovationer nedan. Tveka inte att kontakta dem eller mig om du är nyfiken på att veta mer. Och håll utkik, inom kort får du lära känna dem närmare!

Mikaela Rehnmarkhar utvecklat konceptet Reach, en tjänst som skapar möjligheter till flexibelt arbete genom att erbjuda nya platser där människor kan mötas, arbeta och anordna exempelvis workshops.

"Tjänsten består av två produkter; fysiska möteshubbar och en app som hanterar tjänsten. Med hjälp av appen kan du bjuda in dina kollegor och affärskontakter till olika möteshubbar som finns placerade på en mängd olika platser, allt från storstadens puls till lugnet av en grön park. Möteshubbarna är fullt utrustade med den teknik som krävs för att genomföra produktiva och flexibla möten" säger Mikaela Rehmark om sin innovation.

Reach kontorshubReach konceptbild

Bashar Mansour har tagit fram skrivbordskonceptet Deskie som underlättar för oss i det flexibla arbetet dagligen.

"Med Deskie kan du ladda upp till två mobiltelefoner via trådlös laddning, samtidigt som du arbetar vid skrivbordet. En inbyggd och portabel arbetsbricka gör att du enkelt kan flytta på datorn, musen, surfplattan, kaffekoppen och anteckningsblocket på samma gång. Med den portabla arbetsbrickan får du en bra arbetsyta och ergonomisk sittning vid TV-soffan eller fåtöljen vid fikarummet" säger Bashar Mansur om sitt skrivbordskoncept.

Deskie Deskies inbyggda bricka

Björn Fjaestad har utvecklat en idé till en app som heter Break som ska hjälpa människor att monotaska (jobba fokuserat med en sak åt gången) och effektivare hålla koll på sociala medier.

"Appen är designad för att underlätta användarens produktivitet genom att göra det lättare att monotaska. Break förändrar sättet vi konsumerar sociala medier och nyhetsmedier. Istället för att vi blir tvångsmatade med information genom konstanta uppdateringar och notifikationer samlar appen in uppdateringarna och släpper dem i ett stycke vid tidpunkter som du själv väljer, så kallade Breaks. Detta leder till att vi har mindre störningsmoment och saker att tänka på medan vi jobbar. Samtidigt vi kan vi hålla oss uppdaterade och ha roligt när det är dags för en paus" säger Björn Fjaestad om sin idé.

Break Break

Kontakta mig om du är nyfiken på Mikaela, Björn, Bashar och deras innovationer eller om du är intresserad av högupplösta bilder!

Eva-Lotta Jonsvik
Pressansvarig Microsoft Sverige
Tel: 0734-08 28 02
E-post: a-evjons@microsoft.com

Bilder från vernissagen på Färgfabriken (foto: Stefan Rehnmark).

Designers på scenBashar visar DeskieTeo på scen

VernissageVernissageBjörn visar Break

 Bilder på designers (foto: Pernilla Pettersson):

MikaelaBasharBjörn

.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images