Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

En vecka kvar innan supporten för Windows XP upphör

0
0

Supporten för Windows XP upphör den 8 april 2014. Det är om en vecka. Använder du fortfarande en dator med Windows XP är det alltså hög tid att uppdatera till en modernare version av Windows. Att fortfarande använda Windows XP efter 8 april kommer att medföra en stor säkerhetsrisk.

- Att använda Windows XP efter 8 april innebär att du löper risk att få in skadlig kod i datorn som kan göra allt ifrån att ta dina person- och bankuppgifter till att fjärrstyra datorn för spam-utskick och IT-attacker, säger Thomas Floberg, Affärsområdeschef Windows och Surface

Vi har flera gånger informerat om vad det innebär att supporten för Windows XP upphör, till exempel den 12 februari och 6 mars. Och bland annat har Michael Jenselius på PC för Alla skrivit en bra artikel om hur du påverkas när Windows XP-supporten läggs ned.

Att flytta från Windows XP till en modernare version av Windows behöver inte vara svårt. Gratisverktyget PCmover Express for Windows XP hjälper dig att kopiera filer, musik, video, mail, användarprofiler och inställningar från din gamla dator till en enhet med Windows 7, Windows 8 och Windows 8.1.

Även OneDriveär ett bra alternativ för den som vill flytta filer från Windows XP. Det är enkelt att ladda upp dina filer i molnet och när du uppgraderar till en Windows 8-dator är det enkelt att koppla ihop datorn med OneDrive för backup och åtkomst till dina filer.

För småföretag finns Flytthjälpen där vi tillsammans med migrationspartners hjälper kunder att flytta till en modern it-miljö.

- Att uppgradera till en modernare version av Windows som till exempel Windows 8.1 har flera fördelar. Bland annat får du flera säkerhetslösningar som bland annat ett integrerat anti-virus och stöd för flera sorters kryptering. Och Windows 8.1 är utvecklat för att modernt arbetsliv där mobila lösningar står i centrum, säger Thomas Floberg

Vi meddelade i mitten av januari att vi förlänger stödet för våra program mot skadlig kod i Windows XP till 14 juli 2015. Vi vill vara tydliga med att detta inte innebär att det är säkert att använda Windows XP efter den 8 april i år. Anledningen till att stödet för tjänster som Microsoft Security Essentials, System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security och Windows Intune förlängts är för att underlätta resan för företag som är mitt uppe i processen att flytta till en modern it-miljö.

Vi får mycket frågor från företag och organisationer hur de kan betala för vidare support, ett alternativ vi kallar CSA (Customer Support Agreement). Vår rekommendation är att detta endast är en tillfällig lösning under tiden som man slutför sin migrering till ett modernare operativsystem. Är ni intresserade av att veta mer om CSA rekommenderar vi er att diskutera prisbild och alternativ med er kontaktperson på Microsoft.

Den 8 april upphör även supporten för Office 2003. Läs mer om vad det innebär här.

Vänligen,

Thomas Floberg
Affärsområdeschef Windows och Surface på Microsoft
thomas.floberg@microsoft.com
073-408 32 85

Daniel Akenine
Nationell Teknikchef på Microsoft
dakenine@microsoft.com
073-408 31 36


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Återbruka din fåtölj & soffa! En massa inspiration!


Gitarrlektioner av erfaren gitarrlärare


Krysslösningar nr 23-24


Skarva Kirschstång


Av: Ulrika


Martin Timells stora revansch efter skandalen


Årets största kändisbröllop


Grundläggning på berg


Gjuta plintar – för grund på berg eller på slät mark


Dagiset Ejderdunet är anfallet av fåglar