Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Office 365 blir mer socialt

0
0

Niklas Danell, produktchef för Office 365, gästbloggar om nya innovationer i molntjänsten Office 365

Vi har i veckan presenterat en rad nyheter i Office 365 som jag kommer gå igenom i det här inlägget. Först vill jag dock sätta användandet av Office 365 i ett svenskt och internationellt perspektiv.

Den senaste tiden har ett antal större organisationer som Ica, GoodyearCoop, Findus och SVT uttalat sig i media om vilka vinster de ser med att välja Office 365. Vi har i dagsläget flyttat 15 % av våra kunder globalt som använder Exchange till Office 365, en tydlig fingervisning av intresset för Office 365. 60 % av Fortune 500 företagen använder Office 365 och antalet svenska Office 365-kunder kan räknas i 10 000-tal. Nyheterna som vi presenterade i veckan kommer alltså påverka produktiviteten och arbetsglädjen för 100 000-tals anställda bara i Sverige.

Nyheterna

I samband med SharePoint-konferensen i Las Vegas presenterades flera funktioner som stärker Office 365 ytterligare och gör tjänsten mer social. Funktioner som möjliggör och förenklar samarbete, för såväl företag, organisationer, skolklasser och ideala organisationer.

Office Graphär en av nyheterna som fick välförtjänt uppmärksamhet. Det är en lösning som, genom en Big Data-motor, lyfter upp relevant information som flödar inom din organisation till dig som individ. Tänk på hur sociala medier låter dig få information om vad ditt privata nätverk tänker på, gör eller planerar på ett sätt som du aldrig skulle hinna med om du var tvungen att kontakta alla individuellt. Läs mer om Office Graph och vad det kan göra för dig

Office Graph fyller samma funktion, men för informationen som flödar inom organisationen. Den stora skillnaden är att Office Graph själv aggregerar upp den information som är relevant för dig och ditt nätverk, istället för att någon måste välja att aktivt publicera det i ett nytt verktyg. Office 365 innehåller trots allt dina mail, dokument, Yammer-feeds, Lync-chatt, SharePoint-sidor, OneDrive-mappar och kalender-bokningar. Med dessa källor så kan Office Graph förstå vilka du arbetar med, vad ni jobbar med och vilken information som är viktig för dig och ditt nätverk. Tjänsten visualiserar denna information till dig på ett ställe, du slipper leta efter dokument, du blir påmind om uppgifter som andra jobbar med och du kan snabbt ta del av insikter som andra fått och tillföra dina egna idéer. Slutligen så vill jag påpeka att Office 365 jobbar med tydliga rättigheter på individnivå, vilket gör att det bara är information som en individ har rätt att läsa som visualiseras.

Förutom Office Graph presenterades nya gruppfunktioner med en social dimension som integreras över hela Office 365 plattformen, en videolösning för säker uppladdning av rörligt material och uppdateringar i OneDrive för företag.

Den innovation som kontinuerligt utvecklar Office 365 kommer att vara tillgänglig redan om några månader för existerande kunder.

För mer information kontakta:

Niklas Danell
Produktchef för Office 365 på Microsoft i Sverige
Tel 0734-08 32 40
E-post niklas.danell@microsoft.com

Missa inte Niklas Danells tidigare inlägg ”Office 365 växlar upp


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images