Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Finalisterna till Årets it-tjej 2014

0
0

För att inspirera fler kvinnor att söka sig till it-branschen har Microsoft instiftat priset Årets it-tjej. Ett pris som premierar och visar upp talangfulla tjejer som studerar it.

Vinnaren bjuds in till flera spännande och inspirerande evenemang under året, och får en egen mentor på Microsoft. Dessutom blir hon medlem i ett slutet nätverk av tidigare finalister som nu är verksamma i branschen. Årets it-tjej kommer under året fungera som ambassadör för Microsoft och blir en förebild för andra unga tjejer som är intresserade av it.

Microsoft bjuder in de tre toppkandidaterna till Universum Awards på Berns i Stockholm den 6 mars där en av dem koras till Årets it-tjej 2014.

Dessa är årets finalister till Årets it-tjej 2014.Amanda Pethrus
studerar Informations- och kommunikationsteknologi med inriktning Digital Media Teknologi på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Vid sidan av studierna är Amanda engagerade i ett antal projekt, där teknik och entreprenörskap är gemensamma nämnare. Amanda är Event Manager för studentinkubatorn på KTH, men brinner också för sitt arbete på Womengineer, en organisation som jobbar för att få in fler kvinnor till tekniska utbildningar.

Sofie Lindblom studerar till civilingenjör i Medieteknik på Linköpings Universitet (LiU). Förutom studierna arrangerar Sofie arbetsmarknadsdagar vid universitetet, är studentambassadör för Spotify och bloggar för Womengineer. Sofie vill ändra på stereotyp-bilden av vem en it-tjej är och de förutfattade meningarna om vad en IT-tjej gör.

Sarah Bernelind studerar på Civilingenjörsutbildningen i Datateknik med inriktning mot interaktionsdesign på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Sarah hittade till Datateknik via kompisar hon träffade på en av hennes resor. Vid sidan av studierna drivs Sarah av ett starkt engagemang, hon medverkade bland annat i uppstarten av tjejnämnden på datasektionen.  Sarah vill ägna mer tid till att inspirera unga tjejer att satsa på teknik.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Ingehild Lundgren


Fråga doktorn - Avsnitt 11


Tusentals besökare väntas till loppis


Krysslösningar nr 38


Elin och Charles Lindleys stiftelse för behövande


Han är Sara Vargas hemliga pojkvän


Skolorna som skolkat från Matematiklyftet


Badrumsinspiration: 15 ovanligt vackra badrum hemma hos andra


Sångare blev röstläkare


Kondition i paddocken