Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Möt Microsoft Sverige på BETT 2014 i London

0
0

Nästa vecka går BETT Show av stapeln i London - en världsledande skolkonferens med fokus på IT och utbildning.

 

Microsoft Sverige åker som vanligt till BETT med ett digert aktivitetsprogram, i samarbete med några av våra partners; Det brittiska utbildningsdepartementet, svenska utbildningsdepartementet, Atea, Caperio och Ricoh.

 

Varje år, två dagar före BETT börjar, håller det brittiska departementet ett Education World Forum där de bjuder in utbildningsdepartement, riksdagsledamöter samt myndigheter från hela världen. Microsoft är en samarbetspartner i detta event och tar bland annat initiativ till en paneldiskussion med ministerutbyte på temat "New Thinking on Assessment" där Sverige representeras av Bertil Östberg, statssekreterare på utbildningsdepartementet. Övriga deltagare är Michele Bruniges – Director General, NSW Department of Education and Communities, Australia, Professor Stefan Dercan, Chief Economist, Department for International Development samt Anne Looney, CEO, National Council for Curriculum and Assessment, Ireland.

 

På Ateas agenda står bland annat en föreläsning av Helena Kvarnsell, tidigare vinnare av Innovativa Lärarpriset, såväl som ett skolbesök på Twickenham Academy. Detta är en skola för årskurs 6-12 där det talas över 40 olika språk och som tidigare haft sviktande elevresultat.  Med hjälp av informations- och kommunikationsteknik (IKT) ser man i de senaste mätningarna att elevernas resultat nu ökar stadigt. Man har nybyggda lokaler och satsar nu stort på att bli en attraktiv skola för områdets unga, bland annat genom att förse alla sina elever med en egen Microsoft Surface.

 

Caperio erbjuder ett antal spännande svenska och internationella talare, bland annat Cathy Cavanaugh, Learning Delivery Specialist på Microsoft WorldWide och ansvarig för Microsofts vision för utbildning, samt Greg Butler, CEO på Collaborative Impact som talar om 21st Skills Sssessment som börjar mätas i PISA 2015.Caperio gör  även flera studiebesök, bland annat till New Line Learning - en skola i ett område som präglas av arbetslöshet och svårigheter, men som lyckats mot alla odds med stöd av IKT. 

 

Vill du möta oss där? Microsofts Eva Pethrus, Programchef för Partnerskap i Lärande, kommer självklart finnas på plats.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images