Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

CES 2014 – en lovande start på det nya året

0
0

CES 2014, Consumer Electronics Show, i Las Vegas avslutades förra veckan. Mässan är för oss ett lika tydligt startskott på det nya året som raketerna och champagnen på nyårsafton. Att se nya innovationer från små och stora tillverkare är för alla oss teknikälskare ett fantastiskt sätt att inleda det nya året.

En av de stora trenderna på årets CES var utan tvekan TV-apparater med ännu skarpare bild, så kallade 4K eller Ultra HD-skärmar. Tillverkarna visade upp modeller som var relativt billiga till de vassaste modellerna med en prislapp på över 100 000 kronor. Det är intressant att det nya formatet är utvecklat med våra nya TV-vanor i åtanke. 4K passar betydligt bättre för TV/streaming via internet än det gör för traditionell TV via kabel/antenn. Och känslan är att det ligger helt rätt i tiden, DN skrev i dagarna att vi är allt fler i Sverige som tittar längre och mer på webb-tv. Ett problem förutom priset för ett omedelbart brett genomslag är att utbudet av filmer/serie i 4K är begränsat. Därför är det både glädjande och viktigt att Netflix och YouTube meddelande att de kommer producera innehåll i 4K under 2014.

Den andra stora trenden på CES var mängden av kroppsnära teknik som presenterades. En mängd mer eller mindre smarta klockor, armband och hörlurar som kan hjälpa dig med allt från mobilnotifikationer, pulsmätare och blodtryck till exponering av UV-strålning. Det presenterades även en mängd smarta enheter som inte är lika kroppsnära, som t.ex. tandborste, tennisrack och grill med smarta funktioner.Även om vi på Microsoft inte visade något nytt på CES så presenterades det flera nya Windows-enheter från våra partners. Tillsammans med dem är vi övertygade om att vi har både produkter och tjänster som kan fortsätta vinna över konsumenters och företags intresse och hjärta. Toshiba hakade på trenden med 4K när de presenterade världens första laptop med 4K-pekskärm, Satellite P50t.

Lenovo levererade produktenheter för både konsumenter och företag, i flera olika storlekar och formfaktorer. Allt ifrån deras nya 8-tumsmodell ThinkPad 8 till 10- och 11-tums modeller av Lenovo MIIX 2 – en enhet som fungerar lika bra att använda som en surfplatta som en laptop med det avtagbara tangentbordet. Panasonic presenterade sin nya Toughpad FZ-M1, en 7-tums Windows 8.1-enhet som sätter tåligheten i fokus. Lenovo och Panasonic är två partners som verkligen bevisar att Windows 8.1 kan erbjuda det bredaste och bästa utbudet av plattor och enheter för företag.Vi har senaste tiden pratat om 2i1-enheter, ASUS tog det vidare när de presenterade sin Transformer Book Duet TD300. En 4i1-enhet, som fungerar både som surfplatta och laptop och använder både Windows 8.1 och Android som operativsystem. Med ett enkelt knapptryck skiftar du mellan systemen. Vi arbetar alltid för att säkerställa att den bästa upplevelsen för användaren är i Windows, oavsett vilken enhet det handlar om. Därför tycker vi att Duet TD300 är en spännande enhet som ger användare tillfälle att testa alla styrkorna i Windows 8.1 samtidigt som de fortsatt kommer att ha tillgång till de appar de redan betalat för på Android.

Självklart släpptes det mängder med nyheter under CES, både med och utan mjukvara från Microsoft. Läs gärna Computer Sweden och Svenska Dagbladet för att få ytterligare överblick över fler produktnyheter och trender.

God Fortsättning,

Thomas Floberg
Affärsområdeschef för Windows och Surface

Roger Westerlund
Kategorichef för Surface och hårdvara


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images