Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Summering 2013

0
0

Jul och nyår står för dörren och det är dags att blicka tillbaka på året som passerat. För mig personligen är 2013 det första hela året jag arbetade på Microsoft och det har varit otroligt intensivt och roligt. Jag imponeras ständigt av våra kunniga medarbetare, smarta tjänster och snygga enheter. 

Även för Microsoft har det varit ett händelserikt och lanseringsintensivt år. Under 2013 har vi lanserat fyra versioner av Surface på den svenska marknaden. Surface RT och Surface Pro rönte framgångar under våren. Under hösten flyttade fram vi fram våra positioner ytterligare med Surface 2 och Surface Pro 2 samtidigt som Windows 8 passerade 100 miljoner användare.

En av världens mest använda och uppskattade tjänster, Office, presenterades också i en ny version under året. Med Office 365 tog vi steget fullt ut mot att göra Office anpassat för molnet. Många har redan flyttat dit, och fler är på väg. Vi fortsatte jobba för en mer flexibel syn på arbete och arrangerade Jobba Hemma-dagen för andra gången, och över 140 företag ställde sig bakom initiativet som fick stor uppmärksamhet i hela Sverige. 

Det var också året då bedragare utgav sig för att ringa från Microsoft och lurade människor i hela landet. Vi fortsätter jobba hårt för att upplysa och varna våra användare. Om du eller någon du känner drabbats, läs vår bloggpost. 

Det var också året då Hotmail förbättrades och bytte namn till Outlook. SkyDrive passerade 250 miljoner användare. Yammer fyllde ett år i Microsofts tjänst. Lync, Dynamics och SQL Server flyttade fram sina positioner på svenska företag. Jonas Persson ny VD för Microsoft Sverige och Steve Ballmer aviserade sin avgång som global VD för Microsoft. Windows Phone tog marknadsandelar. Skype fortsatte växa. Samarbetet med Nokia fördjupades ytterligare. Windows 8 blev Windows 8.1. Microsoft blev Sveriges bästa arbetsplats för tredje året i rad av Great Place to Work och Xbox One presenterades för världen

Och det här är bara en liten del av allt vi gjort under året. 

Jag vill önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år. 2014 ser ut att bli ett spännande år på väldigt många sätt. 

Jenny Spets Wojarski 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images