Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Statens fastighetsverk flyttar till Microsofts moln

0
0

Statens fastighetsverk, SFV, väljer Microsoft Office 365 när de uppdaterar sitt kontorsprogram. Kostnaderna har sänkts och kärnverksamheten har effektiviserats.

- Som IT-chef får man normalt bara höra från användarna när de är missnöjda över att något inte fungerar. Det här är första gången som användarna spontant säger att de är mycket nöjda, säger Susanne Walldén, IT-chef på SFV.

Det främsta skälet till att valet föll på Office 365 är att man, i jämförelse med den tidigare lösningen, sänker kostnaderna med cirka 40 procent. Besparingarna ligger i licenser samt i tid och pengar, eftersom lösningen effektiviserar verksamheten på fler sätt.

Enligt Susanne Walldén fanns det bara ett alternativ för de 470 medarbetare som använder molnlösningen idag. Eftersom SFV är en myndighet ställs det höga krav på IT-säkerheten vid upphandlingar, bland annat för att uppfylla datainspektionens krav enligt Datainspektionslagen. Av alternativen på marknaden var det bara Office 365 som kunde tillgodose deras krav.

- Med Office 365 kommer vi alltid ligga i framkant i den tekniska utvecklingen eftersom den uppgraderas automatiskt och kontinuerligt. Dessutom tillåter molnet att medarbetare kan koppla upp sig var som helst. Det är viktigt för oss å många av våra medarbetare är på resande fot, tillägger Susanne Waldén slutligen.

Kort om Statens Fastighetsverk

Statens fastighetsverk förvaltar Sveriges nationalbyggnader och fria marker; slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader och en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. Det innebär förvaltning av 2 300 fastigheter med cirka 300 byggnader.

Läs mer om hur Statens fastighetsverk får jobbet gjort i molnet.

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images