Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Sveriges första CODESS event hos Skype

0
0

Ikväll träffas 150 kvinnliga utvecklare och ingenjörer på Sveriges första CODESS event. CODESS syftar till ökad mångfald inom det tekniska området och är en plattform för inspiration, nätverkande och kunskapsdelande för tjejer inom en traditionellt mansdominerad bransch. Microsoft och Skype bjuder på inspirerande talare och mingel i Skypes lokaler på Munchenbryggeriet i Stockholm. 

CODESS events har redan varit en succé i Prag och Tallin, och senare i höst kommer turen till London. Alexa Glick, teknisk rekryterare på Skype, kommenterar:

- Globalt sett är mjukvaruutveckling en disciplin som domineras av män. I Estland ser vi en riktigt positiv trend för kvinnor som utbildar sig och arbetar inom utveckling. Vi på Skype står helt bakom detta initiativ - då 54% av våra användare är kvinnor ser vi gärna att vår arbetskraft återspeglar detta.

På agendan till kvällens CODESS event hittar vi bland annat systemutvecklaren och bloggaren Iris Classon, Microsofts marknadschef Eva Fors och Skypes Program Manager för Xbox One, Felicity Hurst. Mer info om talarna längst ner på den här sidan.

Följ eventet på Twitter #CodessSTO


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images