Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Seamless och Microsoft ingår avtal om SEQR

0
0

Nasdaq OMX-noterade SEQR lanseras både för Windows 8 och Windows Phone samt integreras med Windows Phone Wallet. Lanseringen sker under 2013 efter ett avtal mellan Nasdaq OMX-noterade Seamless och Microsoft.

Seamless grundades 1999 i Sverige och har nu en närvaro i ett trettiotal länder. Lanseringen av SEQR i Windows plattformar är strategiskt viktig för att stärka Seamless position som ledande inom mobila betalningar. SEQR implementeras i Microsofts app-butik Windows Store och Windows Phone Store på samtliga Seamless marknader under 2013.

Integrationen med Windows Phone Wallet öppnar för nya möjligheter för både betalningar och värdeadderande tjänster som erbjudanden, lojalitetsprogram, köphistorik och integration med butikernas egna appar.

Att finnas på läsplattor och telefoner med Microsofts teknologi ligger helt i linje med vår ambition att SEQR Mobile Payment ska nå så många användare som möjligt och etableras som en global standard för mobila betalningar, säger Peter Fredell, VD och koncernchef för Seamless.

Vi bedömer att Windows plattform för appar kommer att växa i takt med att marknadsandelen ökar. Genom att stödja plattformen och Windows Phone Wallet når vi en större kundbas, säger Peter Fredell.

SEQR uppfyller vår höga ambition om enkelhet, användarvänlighet och säkerhet, samtidigt som den säkerställer en bra och växande affär för företagen. Vi är glada över att de väljer vår plattform och Windows Phone Wallet som en marknadsplats för just dessa mervärden, säger Urban Falk, Business Development Manager på Microsoft Sverige.

För ytterligare information kontakta:
Peter Fredell, VD Seamless Distribution AB, tel. 08-564 878 00, peter.fredell@seamless.se 
Olivera Andersson, kommunikationschef, Seamless, tel. 070-660 51 96, olivera.andersson@seamless.se
Eva-Lotta Jonsvik, pressansvarig, Microsoft tel. 073-408 28 02, a-evjons@microsoft.com

Om Seamless
Seamless är en av världens ledande leverantörer av betalsystem för mobiltelefoner och hanterar årligen över 3,1 miljarder transaktioner genom 525 000 aktiva försäljningsställen. Detta kombinerat med över elva års erfarenhet och närvaro i ett trettiotal länder ger Seamless en stark position på mobilbetalningsmarknaden. Det är företagets unika transaktionsplattform som gör SEQR möjligt. Seamless handlas på Nasdaq OMX Stockholm, kortnamn SEAM.

www.seamless.se

Om SEQR
SEQR, utvecklat av Seamless, är marknadens enklaste och snabbaste lösning för mobila betalningar. Allt kunden behöver göra är att med SEQR-appen använda QR-kod eller NFC vid kassan och godkänna betalningen med sin PIN-kod. SEQR fungerar lika enkelt i fysisk handel och i e-handel och är både snabbare och säkrare än kortbetalningar. Tack vare tekniken krävs ingen investering av handlaren. Det räcker med en QR-kod och NFC vid kassan och sedan sparar handlaren pengar på varje transaktion tack vare den mycket låga transaktionsavgiften.

www.seqr.se– Twitter: @seqrsefacebook.com/seqrse

Denna information är sådan som Seamless Distribution AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 13 augusti 2013 kl 07.50


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Ingeborg Lindgren


Sanningen om Lotta Engbergs skilsmässa från Patrik Ehlersson


Däck till elbilen kan bli en dyr affär


Facebookuppror


Benjamin Ingrosso om att vara gay


Vännerna som portas från kungens kalas


Efter skandalen: TV4:s Jenny Strömstedt slutar


Victorias glädje: tredje barnet på väg!


Hur gjuter du en poolgrund


Gjuta plintar – för grund på berg eller på slät mark