Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Populär navigeringsapp släpps till Windows 8

0
0

Seapilot fortsätter sin satsning på mobilitet och släpper nu sin populära navigeringsapp till Windows 8 och Windows RT. Seapilot är en app som huvudsakligen är utvecklad för att användas ombord på båten för att navigera. Men då den finns tillgänglig på portabla enheter fungerar den även utmärkt att använda för att planera båtturen hemma i TV-soffan.

- Vi tycker det är kul att Seapilot, som är den ledande leverantören av sjönavigeringsverktyg i Sverige, väljer att satsa på Windows 8 och Windows RT. Det stärker vårt utbud och tillför ytterligare en dimension för våra användare säger Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows.

Seapilot är en professionell navigeringsapp och den enda appen på marknaden med AIS-data. Stödet för AIS-data gör att du kan se alla båtar och fartyg med AIS-transponder direkt i appen. Dessutom presenteras vindstyrka, vindriktning, lufttryck, temperatur och vattenstånd i realtid via AIS från över 60 väderstationer i Sverige.


 
Appen finns från och med idag tillgänglig i Windows Store och kostar 380 kr. Varje år uppgraderar du sedan appens sjökort för 290 kr (priset avser det svenska sjökortet). Seapilot i Windows Store hittar du här. Windows Store är platsen där du laddar ned appar för Windows 8 och Windows RT.

Lanseringen av Seapilots app till Windows 8 och Windows RT stärker utbudet av högkvalitativa appar som finns tillgängliga i Windows Store. Sedan lanseringen av Windows 8 och Windows RT i oktober har utbudet mer än sexdubblats. Seapilot finns sedan tidigare tillgänglig på iPad och iPhone och har snabbt blivit populär bland fritidsbåtsägare.

Den som befinner sig i Stockholms skärgård kommer också kunna se och höra mer om Windows 8 och Seapilot genom ett samarbete med Skärgårdsradion.


 

För mer information kontakta
Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows
073- 408 32 85
Thomas.floberg@microsoft.com

Jens Johansson, vd Seapilot AB
08-506 121 19
jens.johansson@seapilot.com


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images