Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Eva Pethrus invald i CSR Swedens styrelse

0
0

Det ledande företagsnätverket CSR Sweden har valt sin nya styrelse, och färsk på posten som ledamot är Eva Pethrus, ansvarig för Partnerskap i Lärande på Microsoft Sverige.

"CSR Sweden har nu efter 10 år som projekt kopplat till Svenska Jobs and Society blivit en egen självständig organisation med egen styrelse. Jag är mycket glad att få in Eva i denna styrelse då Eva har ett äkta engagemang och ett brett kunnande som kommer bli en stor tillgång. Vi ser fram emot att med Evas  och övrig styrelses kompetens  kunna lyfta vårt nätverk ännu ett steg upp; CSR Sweden 2.0" säger Marianne Bogle, verksamhetsansvarig på CSR Sweden.

I sitt arbete med CSR Sweden ser Eva fram emot att få möjlighet att lära sig mer om andra företags CSR-arbete men också att få dela med sig av hur Microsoft jobbar strategiskt med hur IT kan skapa ett hållbart CSR-arbete för företag och organisationer.

”På Microsoft arbetar jag med utbildningsfrågor och därför har jag själv upplevt hur stor skillnad det kan göra att företag tar sitt ansvar och vågar ta tag i viktiga samhällsfrågor. Microsoft har en långsiktighet och förståelse för utbildningsfrågorna och att bli invald i CRS Swedens styrelse är ett gott kvitto på just detta” säger Eva Pethrus.

Enligt CSR Swedens hemsida innebär Corporate Social Responsibility (CSR) att företag, på eget initiativ, aktivt engagerar sig i samhällsutvecklingen. Ett aktivt CSR-arbete stärker företagets relationer med såväl anställda som kunder och ägare, och dessutom tillväxten och lönsamheten.

CSR Swedens främsta uppgifter är att inspirera företagen i sitt arbete med ansvarsfrågor och att främja diskussionen mellan näringsliv och politiker.

CSR Sweden har 19 medlemsföretag och är nationell partner till CSR Europe, Europas ledande CSR-företagsnätverk med 70 multinationella medlemsföretag och 36 systerorganisationer i 29 länder, sammanlagt 5000 företag.

Microsoft är nya medlemmar i CSR Sweden men har under lång tid varit medlemmar i huvudorganisationen CSR Europe samt Swedish Jobs and Society.

CSR Swedens uppdrag

  • CSR (Corporate Social Responsibility), miljöhänsyn och hållbar utveckling är idag centrala begrepp för samhällets alla olika aktörer.
  • CSR Sweden ska vara det ansvarstagande och det engagerade näringslivets arena för diskussion och opinionsbildning i Sverige vad gäller hållbar utveckling.
  • CSR Swedens arbetsområden inkluderar såväl kompetensutveckling och vidareutbildning som samhällspåverkan.
  • Genom ett aktivt medlemskap i CSR Sweden ökar ett företag både sin kompetens samt sina möjligheter att samverka med och påverka sina intressenter.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images