Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Upplev höga höjder med Internet Explorer 10

0
0

I tisdags var det 60 år sedan Sir Edmund Hillary och Tenzing Norgay nådde toppen av jordens högsta berg Mount Everest. Sir Edmund och Tenzing är de första människorna som vi med säkerhet vet har nått toppen. Nu har även du möjlighet att uppleva och följa med på resan mot toppen. Utan att ens behöva lämna datorn. Allt du behöver göra är att besöka Everest: Rivers of Ice.


Sajten är resultatet av ett samarbete mellan Microsoft, Pixel Lab och David Breashears GlacierWorks. Sajten är byggd med Rich Interactive Narratives (RIN) och den senaste HTML5-teknologin vilket innebär att upplevelsen är fullständigt interaktiv. Du kan steg för steg följa bergsklättrarnas resa mot toppen och får ta del av berättelser och information om olika moment under resan. På sajten finns även ett arkiv med bilder över regionens glaciärer och där kan du följa glaciärernas utveckling under de senaste 90 åren.


Everest: Rivers of Iceär uppbyggd med pekfunktionalitet som en central del av upplevelsen. Sajten gör sig alltså perfekt på en dator/platta med Windows 8 och Internet Explorer 10, den enda webbläsare som är utvecklad för pekfunktionalitet.


Läs gärna mer om sajten och samarbetet bakom upplevelsen på Exploring IE-bloggen.


Om du inte har uppgraderat till Internet Explorer 10 kan du göra det här.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images