Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

ABBA The Museum och Microsoft samarbetar: Gör ABBA The Museum till en interaktiv upplevelse

0
0

Den 7 maj slår Stockholms nya museum upp dörrarna – ABBA The Museum på Djurgården i Stockholm, Sverige. ABBA The Museum har tillsammans med Microsoft utvecklat delar av innehållet i utställningen. Det nya museet väntas bli en av de stora turistattraktionerna i Stockholm och ytterligare göra Djurgården till en av Europas mest besökta platser. Här kommer besökarna ta del av och vara en del i ABBAs fantastiska framgångssaga.


ABBA The Museum har valt att samarbeta med Microsoft, som teknisk leverantör till utvalda delar av museet. För att möjliggöra en upplevelse av högsta kvalitet så har Microsoft ställt den senaste tekniken och sina vassaste utvecklare till museets förfogande.


– Vi vill att ABBA The Museum ska vara en interaktiv upplevelse för besökarna och därför har vi använt den senaste tekniken för att möjliggöra spännande attraktioner där besökarna deltar. Med Microsofts teknik har vi kunnat göra våra idéer till verklighet, säger Ebbe Strandell, CTO vid ABBA The Museum.


Med hjälp av Kinect kan besökaren pröva ABBAs spektakulära scenkläder. I Dressing Room utnyttjas Kinect för att visa hur den enskilde besökaren skulle sett ut om han/hon/hen tagit på sig några av gruppens fantastiska scenkläder.


På museet kan man göra en djupdykning i Polarstudion. För den tekniskt intresserade har ABBA The Museum och Microsoft utvecklat en applikation som beskriver studions mixerbord, gitarrer, ljudlösningar med mera på detaljnivå.


Surface återfinns på flera platser i museet. På Surface kan man ta del av stora delar av allt material som nu digitaliserats. Mycket av materialet finns samlat i appen Gunnar Ulvaeus Scrapbook, i appen har Gunnar Ulvaeus samlingar av bland annat bilder och pressklipp digitaliserats så att besökarna kan bläddra och ta del av hans privata samling. På sikt kommer även guiderna på ABBA The Museum att ha Surface som ett hjälpmedel för att erbjuda ytterligare information till intresserade besökare.


ABBA The Museum är delvis molnbaserat, bland annat finns abbathemuseum.com och de digitala applikationerna i molnet med hjälp av Windows Azure.


– Förväntningarna och kraven på det nya museet är höga. Vi är väldigt stolta över att få möjligheten att vara med och förverkliga och utveckla idéer om hur ABBA The Museum ska bli en verklig interaktiv upplevelse för besökarna. Tillsammans har vi utmanat vad som är tekniskt möjligt för att ge besökarna den bästa upplevelsen av ABBA och ABBA The Museum, säger Richard Lind, teknisk direktör vid Microsoft Sverige.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images